Objavljeno: 11.08.2023. 14:18 Izmenjeno: 11.08.2023. 14:18

Gledateljka je pre dve godine uzela penzionersku karticu u PIO fondu, pre neki dan su joj rekli u pošti  da ista ne važi, pita da li mora i gde da izvadi novu i da li stara važi ili ne? (Radmila)   Iz Fonda PIO odgovaraju:   Za izradu Penzionerskih kartica Fonda PIO nove generacije penzionerka […]

Gledateljka je pre dve godine uzela penzionersku karticu u PIO fondu, pre neki dan su joj rekli u pošti  da ista ne važi, pita da li mora i gde da izvadi novu i da li stara važi ili ne? (Radmila)

 

Iz Fonda PIO odgovaraju:

 

Za izradu Penzionerskih kartica Fonda PIO nove generacije penzionerka mora da se prijavi. Prijava je elektronska i može je, samo uz ličnu kartu, obaviti u filijalama Fonda PIO, na šalterima Pošta Srbije ili na šalterima Poštanske štedionice. Takođe, prijavu može uraditi i sa mobilnog telefona, pristupom veb servisu na naslovnoj strani sajta Fonda www.pio.rs. Nove Penzionerske kartice koristiće se za dokazivanje statusa penzionera, za ostvarivanje popusta pri svakodnevnoj kupovini roba i usluga i za dodatne benefite koje obezbeđuju javne ustanove i institucije.

 

Ranije izrađene kartice više ne važe.

 

Ribnička 33, GO Voždovac. Gledalac kaže da je na ovoj lokaciji pre 20 dana pukla vodovodna cev, ekipe su bile i popravile, ali već sutradan je ponovo došlo do kvara. Velika količina vode se sliva celom ulicom.  (Radiša)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ su nam odgovorili da je problem prijavljen i po nalogu broj 2-12092 ekipa JKP BVK će intervenisati u najkraćem mogućem roku.

 

DZ Mirijevo, GO Zvezdara. Gledateljka se žali da kod lekara za magnetnu rezonancu i za ultrazvuk nema termina za zakazivanje pregleda. Ona pita šta da radi i kome da se obrati? ( Divna)

 

Iz DZ Zvezdara dobili smo sledeći odgovor:

 

Na inicijativu Doma zdravlja “Zvezdara” traženo je proširenje Kadrovskog plana za prijem dvoje lekara specijalista radiologije i  čeka se  odobrenje čime bi navedeni problem bio rešen  u okviru nadležnosti Doma zdravlja “Zvezdara”.

 

Za sve ostale zdravstvene usluge koje ne pruža Dom zdravlja “Zvezdara” (MR, UZ srca, skener ,itd.), termine daju sekundarne i tercijarne zdravstvene ustanove što u potpunosti ne zavisi od Doma zdravlja “Zvezdara”.

 

Vespučijeva 6, GO Novi Beograd. Gledalac se žali da na ovoj lokaciji nema ležećeg policajca, brzo se vozi i vrlo je opasno. On pita da li može da se postavi ležeći policajac na navedenoj lokaciji? (Vojin)

 

Predlog našeg gledaoca uputili smo Sekretarijatu za saobraćaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana