Objavljeno: 10.08.2023. 14:05 Izmenjeno: 10.08.2023. 14:05

Gledateljka je podnela zahtev za upis u katastar nepokretnosti 2020. godine, međutim ništa do sada nije rešeno. Reč je o stanu na Karaburmi, GO Palilula. (Ljiljana)   Iz Republičkog geodetskog zavoda dobili smo sledeći odgovor:   Što se tiče statusa predmeta zavedenog u Republičkom geodetskom zavodu pod projem: 952-02-6-015-78937/2020, predmet se nalazi u obradi. Nakon […]

Gledateljka je podnela zahtev za upis u katastar nepokretnosti 2020. godine, međutim ništa do sada nije rešeno. Reč je o stanu na Karaburmi, GO Palilula. (Ljiljana)

 

Iz Republičkog geodetskog zavoda dobili smo sledeći odgovor:

 

Što se tiče statusa predmeta zavedenog u Republičkom geodetskom zavodu pod projem: 952-02-6-015-78937/2020, predmet se nalazi u obradi. Nakon donošenja odluke, Rešenje će biti poslato na kućnu adresu, a takođe će moći da se preuzme sa Elektronske oglasne table Republičkog geodetskog zavoda.

 

Gledalac pita da li će se nešto preduzeti  sa problemom koji imaju u  snabdevanju vodom u  naselju Višnjica iznad osnovne škole. Dvadeset godina imaju problem sa vodom. ( Nenad)

 

Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:

 

U predmetnoj ulici nema vodovodne mreže koju održava JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Postojeća vodovodna mreža je izvedena od strane građana, mimo važećih tehničkih propisa i normativa, bez odgovarajuće tehničke dokumentacije i stručnog nadzora, te je kao takvu tretiramo kao internu, čije je održavanje isključivo u nadležnosti vlasnika ili korisnika objekata. Kod snabdevanja vodom sa neuslovne vodovodne mreže nije moguće garantovati uredno vodosnabdevanje.

 

Za polaganje nove i tehnički ispravne vodovodne mreže potrebno je obratiti se sa zahtevom Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda kako bi, u saradnji sa vašom opštinom, izradili Projektnu dokumentaciju i obezbedili sredstva kroz buduće planove.

 

Gledalac pita šta se dešava sa izgradnjiom kanalizacije u Kotežu i Krnjači, GO Palilula. ( Miloš)

 

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju da Direkcija realizuje sledeće aktivnosti u vezi sa kanalizacionom mrežom na navedenoj lokaciji:

 

1. Završena je izgradnja 8 kilometara kanalizacije u Bloku braće Marić u naselju Krnjača, gde je nekoliko stotina domaćinstava dobilo priliku da se priključi na gradsku kanalizacionu mrežu.

2. U toku je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u bloku između ulica Jovice Vasiljevića, Branka Momirova i Grge Andrijanovića, u delu naselja Krnjača. Gradi se preko 6 kilometra sekundarne kanalizacione mreže sa oko 320 kućnih priključaka za domaćinstva na ovom području.

3. Završena je izgradnja KCS „Krnjača 2“. Ova kanalizaciona crpna stanica će prihvatati najveći deo otpadnih voda leve obale Dunava i potiskivaće ih ka postojećoj kanalizacionoj crpnoj stanici „Krnjača 1“ i budućem postrojenju za preradu otpadnih voda.

4. U toku je tender za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Krnjača“.

5. U toku je tender za izgradnju oko 80 kilometara kanalizacije na području naselja Krnjača, sa primarnim kolektorima u Zrenjaninskom putu, Borči i Kotežu, i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica.

 

Gledalac pita zašto na autobuskim stanicama nema obaveštenje gde su pomerene stanice zbog radova na ulicama, građani se teško snalaze a i informacije u medijima nisu potpune. (Ljuba)

 

Pitanje i primedbu gledaoca  uputili smo Sekretarijatu za javni prevoz. Po dobijanju odgovora, gledalac će biti informisan o istom.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana