Objavljeno: 01.08.2023. 13:56 Izmenjeno: 01.08.2023. 13:56

Sare Bernar 7, Sremčica, GO Čukarica. Gledateljka kaže da se na ovoj lokaciji izliva kanalizacija i problem je u celom naselju. Ona pita da li to može da se reši? ( Olga)   Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovaraju:   Ekipe beogradske kanalizacije su u više navrata izlazile na teren i pokušavale da izvrše […]

Sare Bernar 7, Sremčica, GO Čukarica. Gledateljka kaže da se na ovoj lokaciji izliva kanalizacija i problem je u celom naselju. Ona pita da li to može da se reši? ( Olga)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovaraju:

 

Ekipe beogradske kanalizacije su u više navrata izlazile na teren i pokušavale da izvrše odgušenje. Kako se problem nalazi na delu koji je nepristupačan za specijalna vozila, vrše se dodatne aktivnosti u cilju omogućavanja bezbednog pristupa mestu intervencije.

 

Radovi na čišćenju kanalizacije su u toku. Molimo građane za strpljenje i razumevanje.

 

 

 

Naselje Kaluđerica, GO Grocka. Gledalac kaže da su u medijima objavili  da privatne kuće koje nisu legalizovane stiču pravo za priključak struje. Njega zanima koji su uslovi za sticanje prava na priključak?( Radiša)

 

Odgovor Elektrodistibucije Srbija:

 

Povodom vašeg upita, obaveštavamo Vas da će kompletan postupak priključenja na mrežu objekata koji nisu legalizovani biti preciziran Uredbom koju će, u zakonskom roku, usvojiti Vlada Republike Srbije, u skladu sa usvojenim izmenama Zakona o ozakonjenju objekata.

 

 

Ulica Omorika 2, Cerak, GO Čukarica. Gledalac pita da li Zelenilo može da ukloni grane na ulici koje tu stoje nakon oluje? (Jano)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ su na terenu i saniraju posledice vetroloma. Utovar i odvoz  granjevine sa predmetne lokacije je u planu je u narednom periodu, u skladu sa dinamikom radova ovog preduzeća.

 

 

 

 

Gledateljka je slepo lice i ima pitanje vezano za gradski prevoz . Ona navodi da je do sad je bila procedura da se ide u savez slepih, da se uzme karton da se kopira a potom nosi kod notara, pa nakon toga da se nosi u opštinu, pa se ponovo vraća karton i tek se onda dobija povlastica za prevoz. To je komplikovano. Ona pita da li mogu da se dobiju trajne povlastice za prevoz? Da li može da se u skladu sa rešenjima iz PIO fonda rešava konačan status? ( Dragana)

 

Predlog i pitanje gledateljke smo prosledili JKP „Naplata prevozne usluge Beograd“. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledateljku.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana