Objavljeno: 28.07.2023. 10:53 Izmenjeno: 28.07.2023. 10:53

Gledateljka moli da se uvede obavezna sterilizacija, koja bi bila besplatna za sve pse lutalice. (Ljiljana)     Odgovor JKP „Veterina Beograd“:   Javno komunalno preduzeće ,,Veterina Beograd“ obavlja poslove komunalne zoohigijene u Beogradu, koji se pre svega odnose na smanjenje populacije napuštenih životinja, tačnije vrši sterilizacije napuštenih pasa i mačaka, prema Programu kontrole i […]

Gledateljka moli da se uvede obavezna sterilizacija, koja bi bila besplatna za sve pse lutalice. (Ljiljana)

 

 

Odgovor JKP „Veterina Beograd“:

 

Javno komunalno preduzeće ,,Veterina Beograd“ obavlja poslove komunalne zoohigijene u Beogradu, koji se pre svega odnose na smanjenje populacije napuštenih životinja, tačnije vrši sterilizacije napuštenih pasa i mačaka, prema Programu kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Beograda.

 

Veterina Beograd je u 2022. godini sterilisala 4492 napuštena psa i kontinuirano apeluje i nastavlja da podseća na značaj odgovornog vlasništva i humanog odnosa prema napuštenim životinjama.

 

 

Gledalac iz Nove Pazove moli da se učini nešto sa linijama Laste koje saobraćaju Beograd – Nova Pazova i Beograd – Inđija jer ih nema, putnici su prinuđeni da čekaju od 1,5 do 2 sata svaki dan i tako celo leto. (Sveta)

 

Iz SP „Lasta“ su nam odgovorili sledeće:

 

Usled ekstremno visokih temperatura u proteklom periodu saobraćajno preduzeće “ Lasta “ je imala problema sa tehničkim održavanjem vozila, te je iz tog razloga dolazilo do poremećaja u redu vožnje. Izvinjavamo se putnicima zbog neprijatnosti.

 

Potrudićemo se da u narednom periodu polaske  održavamo u skladu sa registrovanim redom vožnje.

 

 

Gledalac je iz Kaluđerice, i pita šta se dešava sa Domom zdravlja, ima dosta starih ljudi koji ako idu npr. kod interniste idu u Grocku koja je 30 km  od njih? (Radiš)

 

 

Odgovor Dom zdravlja Grocka:

 

Centralna zgrada doma zdravlja Grocka je u Grockoj. Pored toga u ZS Kaluđerica postoji specijalista interne medicine koji se u trenutku obraćanja pacijenta nalazi na godišnjem odmoru koji je zakonom regulisan. Po povratku sa godišnjeg odmora pregledi će se obavljati po ustaljenom rasporedu. Udaljenost Kaluđerice je ista kao i udaljenost drugih naselja od Grocke, a koja iznosi znatno manje od navedene kilometraže.

 

 

Gledalac pita koji su uslovi da privatne kuće koje nisu legalizovane steknu pravo za priključak vode? (Radiš)

 

Dostavljamo Vam odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:

 

Na osnovu nivoa dostavljenih podataka, obaveštavamo vas da je za postojeći objekat, koji je u postupku ozakonjenja (legalizacija), a ispred parcele objekta postoji vodovodna mreža  u javnoj saobraćajnici koja je u nadležnosti JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, moguće privremeno priključenje.

 

U skladu sa Zakonom o ozakonjenju, nadležni organ (koji je zadužen za poslove legalizacije objekata na nivou opština i na nivou grada) je dužan da uradi podzakonska akta/pravilnik, koja će definisati proceduru za projektovanje i privremeno priključenje.

 

Vlasnici su dužni da se prvo obrate nadležnom organu, koji će na osnovu podzakonskih akata izdavati  dokumentaciju/potvrdu da predmetni objekat može privremeno  da se priključi, do okončanja postupka ozakonjenja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana