Objavljeno: 17.07.2023. 15:02 Izmenjeno: 17.07.2023. 15:02

Gledateljku zanima kada će i da li će se raditi obilaznica u Velikom Mokrom Lugu, auto-put, kod mosta? Broj njene parcele je 1209/3. (Dobrila)     Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:   Katastarska parcela br. 1209/3 KO Veliki mokri lug, na kojoj se nalazi objekat na adresi Zabranska 1a, obuhvaćena je građevinskom […]

Gledateljku zanima kada će i da li će se raditi obilaznica u Velikom Mokrom Lugu, auto-put, kod mosta? Broj njene parcele je 1209/3. (Dobrila)

 

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

Katastarska parcela br. 1209/3 KO Veliki mokri lug, na kojoj se nalazi objekat na adresi Zabranska 1a, obuhvaćena je građevinskom parcelom SA 6-3 u okviru saobraćajnice SMT – Spoljna magistralna tangenta-II faza.

 

U nadležnoj službi za katastar nepokretnosti pokrenuti su postupci deobe katastarskih parcela u cilju formiranja građevinske parcele SA 6-3. Po donošenju pravosnažnih rešenja o deobi svih katastarskih parcela u okviru građevinske parcele, planiraće se pokretanje postupaka rešavanja imovinsko-pravnih odnosa pred nadležnim organom opštinske uprave.

 

Napominjemo da Direkcija ne može da utiče na brzinu rešavanja predmeta u katastru nepokretnosti.

 

 

Rušanj, ulica Oslobođenja, I deo, br.7 i 9. Gledateljka se žali da iz šahtova curi kanalizacija koja onemogućava prilaz zgradama. Zvali su JKP „Beogradski vodovod i kanalizaciju“ ali nisu uspeli da uspostave kontakt, te gledateljka moli da se očisti šaht. (Slavica)

 

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Na navedenoj lokaciji nema kanalizacione mreže koja je u sistemu održavanja JKP BVK. Postojeća mreža je izvedena od strane građana, mimo važećih tehničkih propisa i normativa, bez odgovarajuće tehničke dokumentacije i stručnog nadzora, te je kao takvu tretiramo kao internu, čije je održavanje isključivo u nadležnosti vlasnika ili korisnika objekata.

 

Za polaganje nove i tehnički ispravne kanalizacione mreže obratite se sa zahtevom Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda kako bi, u saradnji sa vašom opštinom, izradili Projektnu dokumentaciju i obezbedili sredstva kroz buduće planove.

 

Za dalje rešavanje ovog problema možete se obratiti Komunalnoj inspekciji.

Žalbu gledateljke smo prosledili i Komunalnoj inspekciji, po dobijanju odgovora obavestićemo Vas.

 

 

Gledalac se žali da ne radi javno osvetljenje par dana u Lisoviću, GO Barajevo? (Branislav)

 

 

Dostavljamo Vam odgovor JKP „Javno osvetljenje“:

 

Ekipe JKP “Javno osvetljenje“ Beograd će reagovati blagovremeno, u skladu sa mogućnostima, kako bi instalacija javnog osvetljenja ponovo bila u funkciji.

 

 

Gledateljka pita preko koje aplikacije i na koji način se može proveriti kada stiže određeni autobus? (Mirjana)

 

 

Nova aplikacija „Beograd plus” je dostupna za građane od 12. jula 2023. godina, možete je instalirati putem Google Play prodavnice.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana