Objavljeno: 05.07.2023. 15:38 Izmenjeno: 05.07.2023. 15:38

Gledalac pita da li može da se postavi ležeći policajac na sredini kolovoza u Novosadskoj ulici, u Batajnici. On navodi da je ulica dosta dugačka i da postoje tri autobuske stanice, na jednoj koja se nalazi na sredini ulice nema pešački prelaz, vozači nemaju obavezu da stanu kada neko prelazi ulicu. (Mile)     Iz […]

Gledalac pita da li može da se postavi ležeći policajac na sredini kolovoza u Novosadskoj ulici, u Batajnici. On navodi da je ulica dosta dugačka i da postoje tri autobuske stanice, na jednoj koja se nalazi na sredini ulice nema pešački prelaz, vozači nemaju obavezu da stanu kada neko prelazi ulicu. (Mile)

 

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj  dobili smo sledeći odgovor:

 

Nakon uvida u stanje na terenu, Sekretarijat za saobraćaj je dao nalog JKP“ Beograd put“ da u Novosadskoj ulici ugradi fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja uz prateću vertikalnu signalizaciju. Realizacija Rešenja na terenu zavisi od kadrovskih, tehničkih kapaciteta kao i organizacije u radu JKP „Beograd put“. Za bliže informacije o realizaciji rešenja stranka se može obratiti JKP „Beograd put“ na broj telefona 011/2763-966 ili e-mail info@beogradput.rs. Broj rešenja Sekretarijata za saobraćaj je 344.14-989/2022.

 

 

Rasinska 2/1, Petlovo brdo, GO Rakovica. Gledateljka se žali da JKP „Beograd put“ nije vratilo površinu u prvobitno stanje nakon radova koje su izvodili pre 2 godine, broj naloga 3050. Navedena površina se nalazi u njenom dvorištu, iz pomenutog preduzeća su joj obećali asfaltiranje iste. (Merima)

 

 

Odgovor Sek. za inspekciju, nadzor i komunikaciju:

 

Uvidom u evidencije Odeljenja za ulice i puteve Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, utvrđeno je da za navedenu lokaciju (Rasinska 2, GO Rakovica) nije bilo postupanja od strane inspektora za puteve.

 

Na osnovu prijave biće pokrenut inspekcijski nadzor.

 

 

 

Gledateljku zanima da li je dozvoljeno u stambenim zgradama držati bicikle vezane za gelender na zajedničkom stepeništu. Ona, takođe navodi da se pojedini bicikli ne koriste godinama, i oko njih se stvara smeće. (Miljana)

 

 

Odlukom o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Beograda propisano je da se u zajedničkim prostorima mogu  držati samo stvari koje su nužne za namensko korišćenje tih prostora, osim ako se vlasnici nisu drugačije dogovorili. Upravnik se stara da se zajednički prostori koriste u skladu sa njihovom namenom.

 

Potrebno je da se gledateljka prvo obrati upravniku stambene zajednice kako bi ukazala na problem i utvrdila da li je skupština stambene zajednice donela Odluku većinom glasova da se bicikli mogu držati na navedeni način. Ukoliko takva odluka ne postoji, može se obratiti komunalnoj inspekciji mesno nadležne gradske opštine sa zahtevom za pokretanje inspekcijskog nadzora. Što se tiče smeća obaveza je skupština stambene zajednice da održava stambenu zgradu u skladu sa Odlukom, Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada  i ugovorom o tekućem održavanju.

 

 

Gledateljka je zamolila da se ukloni deponija koja se nalazi na skretanju sa Ibarske magistrale ka Petlovom brdu, kod romskog naselja. (Gordana)

 

Dostavljamo Vam odgovor GO Čukarica:

 

Gradska opština Čukarica je od početka godine uklonila, u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“ i Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, šest deponija, na više lokacija na Čukarici. Akcija uklanjanja deponija i komunalnog otpada se kontinuirano sprovodi, prema planu i programu i do kraja godine će biti uklonjene i utvrđene deponije na više od 10  lokacija. Takođe, deponija na predmetnoj lokaciji je u više navrata čišćena, ali se otpad ponovo stvara, te će opština u saradnji sa JKP „Čistoća“ ponovo sprovesti akciju uklanjanja nagomilanog otpada.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana