Objavljeno: 26.06.2023. 14:08 Izmenjeno: 26.06.2023. 14:08

Beogradska ulica, GO Barajevo. Gledalac pita da li će biti asfaltirana ova ulica na delu od Ripanjskog puta do Želežničke stanice Nenadovac?(Vaso)   Iz GO Barajevo dobili smo sledeći odgovor:   Beogradska ulica je asfaltirana sve do poslednje kuće gde žive ljudi. Manji deo ulice  nije asfaltiran i nemoguće je izvršiti radove zbog nepristupačnosti terena […]

Beogradska ulica, GO Barajevo. Gledalac pita da li će biti asfaltirana ova ulica na delu od Ripanjskog puta do Želežničke stanice Nenadovac?(Vaso)

 

Iz GO Barajevo dobili smo sledeći odgovor:

 

Beogradska ulica je asfaltirana sve do poslednje kuće gde žive ljudi. Manji deo ulice  nije asfaltiran i nemoguće je izvršiti radove zbog nepristupačnosti terena koji vodi kroz šumu i koji je neprohodan.

 

 

Ulica Mačvanska 3, GO Vračar. Gledalac kaže da na ovoj lokaciji postoji bandera sa visokim naponom koja nema ogradu.

 

Iz Elektrodistribucije Beograd odgovaraju:

 

Ispred objekta u ulici Mačvanska broj 3 se ne nalazi stub nadzemne mreže u nadležnosti Elektrodistribucije Beograd. Isto tako, u Mačvanskoj ulici se ne nalazi nadzemna mreža ni srednjeg niti visokog napona.

 

Napominjemo i da se oko stubova nadzemne mreže ne postavljaju ograde prema važećim pravilnicima za  izgradnju nadzemnih vodova.

 

Labudovo brdo, GO Rakovica. Gledateljka kaže da je iz komšijinog stana procurela voda. Vlasnik je umro pre dve godine, naslednik je u stanu, ali gledateljka ne zna ko je tačno vlasnik. Ona pita kako da se reaguje u toj situaciji, koja služba je nadležna? ( Nadežda)

 

Odgovor JP „Gradsko stambeno“:

 

Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ bavi se održavanjem zajedničkih delova stambenih zgrada koje sa nama imaju ugovor o održavanju, uređajima i instalacijama u njima.

 

U pitanju koje ste nam uputili nema informacija o adresi zgrade, niti o tome da li se radi o zajedničkim instalacijama ili pak instalacijama samog stana za koje je nadležan vlasnik.

 

Ukoliko su predmetne instalacije zajedničke a zgrada ima ugovor o održavanju sa JP „Gradsko stambeno“, stojimo stanarima na raspolaganju i molimo da nam kvar prijave.

 

Ukoliko se radi o privatnim instalacijama, JP „Gradsko stambeno“ nema zakonskog osnova da se meša u međuljudske odnose unutar same stambene zajednice, te je potrebno da se ugroženi stanari jave svom upravniku, odnosno nadležnim institucijama – komunalnoj miliciji i komunalnoj inspekciji pre svega.

 

Gledateljka navodi da kada se izlazi iz ulice Pilota Mihaila Petrovića i uključuje na Ibarsku magistralu u pravcu ka Beogradu i u suprotnom smeru, nije pokošen deo zemljišta gde se nalazi trava i jako je slaba preglednost. Ona pita da li trava može da se pokosi? ( Ljiljana)

 

Navedena zelena površina nije u nadležnosti JKP „Zelenilo Beograd“. Prijavu smo prosledili inspekciji kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti i naložila košenje predmetne površine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana