Objavljeno: 14.06.2023. 12:53 Izmenjeno: 14.06.2023. 12:53

Ulica Rada Kondića, Mali Mokri Lug, GO Zvezdara. Gledateljka kaže da nemaju kanalizaciju ni vodovod. Ona navodi da ne može da legalizuje ni kuću a zahtev je predala 2003. godine. Gledateljka pita kada će sve to biti završeno? (Milka)   Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:   U Republičkom geodetskom zavodu pokrenut je […]

Ulica Rada Kondića, Mali Mokri Lug, GO Zvezdara. Gledateljka kaže da nemaju kanalizaciju ni vodovod. Ona navodi da ne može da legalizuje ni kuću a zahtev je predala 2003. godine. Gledateljka pita kada će sve to biti završeno? (Milka)

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

U Republičkom geodetskom zavodu pokrenut je postupak deobe i sprovođenja promena u katastru u cilju formiranja građevinske parcele za izgradnju saobraćajnice Rada Kondića, a u skladu sa važećim planskim dokumentom. Po donošenju pravosnažnih rešenja za sve katastarske parcele koje ulaze u sastav građevinske parcele IP 2 (Ulica Rada Kondića), sprovešće se aktivnosti na izradi elaborata za rešavanje imovinsko pravnih odnosa. Napominjemo da Direkcija ne može da utiče na brzinu rešavanja predmeta koji se vode pred Republičkim geodetskim zavodom.

 

 

Gledalac kaže da se  izgradnja petlje Jakovo obećava već dve ili tri godine. Gledalac pita kada će početi izgradnja ove petlje?( Petar)

 

Iz GO Surčin su odgovorili da je  ugovor o početku izgradnje saobraćajnog priključka na auto –  put “Miloš Veliki” u Jakovu potpisan 31.maja. Uskoro se očekuje početak radova.

 

Sare Bernar broj 14, GO Čukarica. Gledateljka se žali da kod  nove zgrade na ovoj lokaciji ističe kanalizacija. Ona pita kada će to biti rešeno? (Olga)

 

Gledateljku ponovo informišemo o odgovoru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:

 

U Ulici Sare Bernar u naselju Sremčica, trasa jednog dela kanalizacije pruža se kroz zelenu površinu duž koje postoji pristupna zemljana staza. Kako je ista neodržavana (neuređena i neasfaltirana), zbog loših vremenskih uslova nije moguće da specijalno vozilo kanalizacije priđe mestu na kome je potrebno izvršiti intervenciju. U toku su pripremni radovi na nasipanju tucanika, a sve u cilju omogućavanja bezbednog pristupa vozila.

 

 

Gledateljka kaže da je iz komšijskog stana procurela voda. Vlasnik  stana je umro pre dve godine, a  naslednik je u stanu. Nju zanima ako se desi da pukne i procuri radijator ko je zadužen da plati štetu nastalu u stanovima, ukoliko je stan osiguran? ( Nadežda)

 

Iz JKP „Beogradske elektrane“ dobili smo sledeći odgovor:

 

U nadležnosti JKP “Beogradske elektrane“ nije održavanje grejnih tela, kao ni nadoknada nastale štete u slučaju pojave curenja na grejnom telu.

 

Intervencija ekipa JKP “Beogradske elektrane“ sastoji se u tom slučaju u zaustavljanju curenja zatvaranjem pregradnih ventila, ne i intervencijom na grejnom telu.

 

Održavanje grejnih tela je u nadležnosti korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana