Objavljeno: 09.06.2023. 14:20 Izmenjeno: 09.06.2023. 14:20

Gledateljka kaže da je  prilikom rada Dobanovačke ulice urađen takav pad u ulici da se kada pada kiša sva voda sliva u ulicu Abebe Bekile. Zbog vode koja stoji na putu pešaci ne mogu da prolaze. Kada će biti urađena kišna kanalizacija kao i trotoari? (Mirjana)   Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda: […]

Gledateljka kaže da je  prilikom rada Dobanovačke ulice urađen takav pad u ulici da se kada pada kiša sva voda sliva u ulicu Abebe Bekile. Zbog vode koja stoji na putu pešaci ne mogu da prolaze. Kada će biti urađena kišna kanalizacija kao i trotoari? (Mirjana)

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na pripremi za izgradnju saobraćajnice Abebe Bikile sa pratećom infrastrukturom.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada utvrđeni su prioritetni rashodi i investiciona ulaganja za naredni period i u skladu sa tim planirana su sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta. U programu se nalaze zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima, završetak i dovođenje u funkciju objekata čija je izgradnja u toku i realizacija objekata od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem.

 

 

Gledateljka traži da se kod prodavnice Idea na adresi Smederevski put broj 12 u Boleču uradi pešački prelaz. ( Milena)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj dobili smo sledeći odgovor:

 

Smederevski put u Boleču je državni put, te je za bilo kakvo postavljanje nove saobraćajne signalizacije potrebna izrada odgovarajuće tehničke dokumentacije, tehnička kontrola, te nakon toga saglasnost za radove od strane upravljača državnih puteva i resornog ministarstva.

 

Imajući u vidu da Sekretarijat za saobraćaj trenutno nema ugovor ni sa jednim preduzećem koje bi radilo tehničke kontrole projekata, što je neophodno za izvođenje radova na državnim putevima, to se u narednom periodu ne planira označavanje pešačkog prelaza na predmetnoj lokaciji.

 

Jakovo, Boljevačka ulica. Gledalac kaže da je prošle godine JKP „Beograd put“  uradio glavni put u Jakovu. Višak zemlje ostao je po kanalima i ispod ćuprija. Kada pada kiša ovi nakali se napune vodom koja se potom izliva u privatna dvorišta i podrume. Gledalac pita kada će nadležne službe očistiti kanale i ćuprije? (Petar)

 

Dostavljamo Vam odgovor JP „Putevi Beograda“ u celosti:

 

JP „Putevi Beograda“ intenzivno radi na rešavanju prijavljenih problema u Boljevačkoj ulici, naselje Jakovo. Nedavno je završena izrada projektne dokumentacije, a radovi na rešavanju problematike na predmetnim lokacijama iziskuju ozbiljna finansijska sredstva kao i tehničke i organizacione pripreme (preusmeravanje saobraćaja na ostale alternativne pravce kao i vođenje ostalih učesnika u saobraćaju) jer se rešava pitanje na nekoliko lokacija u Surčinu u kojima se ovakvi problemi dešavaju učestalo.

 

JP „Putevi Beograda“ je u stalnom kontaktu sa predstavnicima opštine i nadzornim organom na teritoriji GO Surčin sa kojima iznalazimo rešavanje prijavljenog problema.

 

 

Gledateljka kaže da su u julu mesecu prošle godine  počeli  u radovi na kišnoj kanalizaciji.  Od tada linije gradskog prevoza 81 I 81L kruže. Dokle se stiglo sa radovima i kada će autobusi biti vraćeni na stare trase?  (Brankica)

 

Ponavljamo odgovor JP „Putevi Srbije“ koji izvode radove u Ulici Pavla Vujisića u naselju Altina:

 

Navedena rekonstrukcija će biti nastavljena nakon saglasnosti nadležnih institucija i nakon što vremenski uslovi to dozvole.

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju da će nakon završetka radova navedene linije biće vraćene na svoje redovne trase.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana