Objavljeno: 24.05.2023. 13:39 Izmenjeno: 24.05.2023. 13:39

Ugrinovačka ulica, Altina, GO Zemun. Gledateljka kaže da je prilikom rekonstrukcije ove ulice premešteno autobusko stajalište kod Poštanskog centra, ali pešački prelazi nisu obeleženi. Kada će pešački prelazi biti obeleženi kako bi stanovnicima ovog dela grada bio lakši prilaz stajalištu? ( Mirjana)   Iz JKP „Beograd put“ odgovorili su da je horizontalna signalizacija u Ugrinovačkoj […]

Ugrinovačka ulica, Altina, GO Zemun. Gledateljka kaže da je prilikom rekonstrukcije ove ulice premešteno autobusko stajalište kod Poštanskog centra, ali pešački prelazi nisu obeleženi. Kada će pešački prelazi biti obeleženi kako bi stanovnicima ovog dela grada bio lakši prilaz stajalištu? ( Mirjana)

 

Iz JKP „Beograd put“ odgovorili su da je horizontalna signalizacija u Ugrinovačkoj ulici  obeležena u skladu sa projektom. Iz JP „Putevi Beograda“, takođe, navode  da je saobraćajna signalizacija na terenu na predmetnoj lokaciji u skladu sa odobrenim režimom, odnosno projektno tehničkom dokumentacijom i Rešenjem za tehničko regulisanje saobraćaja Sekretarijata za saobraćaj.

 

Ukoliko gledateljka smatra da je neophodno na navedenoj lokaciji obeležiti pešački prelaz svoj predlog treba da uputi Sekretarijatu za saobraćaj.

 

 

 

Gledateljka pita procentualno koliko je dozvoljeno uzimanje (obustave) od penzije  radi  izmirenja finansijskih obaveza?  (Dušanka)

 

Odgovor Fonda PIO:

 

U skladu sa članom 258, stavovi 5, 6 i 7 Zakona o izvršenju i obezbeđenju, izvršenje na penziji može se izvršiti do njene trećine, izvršenje na penziji koja ne prelazi iznos prosečne penzije prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje može se sprovesti do njene četvrtine, a izvršenje na penziji čija visina ne prelazi najniži iznos penzije može se sprovesti do njene desetine.

 

 

 

Ulica JNA, Borča, GO Palilula. Gledateljka kaže da je pre rekonstrukcije ulice postojao je ležeći policajac ispred broja 90. Nju zanima da li je i za kada planirano ponovo postavljanje ležećeg policajca? (Vesna)

 

Iz JKP „Beograd put“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Nakon rekonstrukcije ulice JNA u Borči, nadležne službe JKP Beograd put su postavile usporivače brzine 31.03.2023. na lokacije shodno rešenju Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda.

 

Ispred broja 90, nije predviđeno postavljanje novog usporivača brzine. Za predloge ili sugestije sugrađani se mogu obratiti Sekretarijatu za saobraćaj.

 

Ko je zadužen za održavanje čistoće na okretnici autobuskih linija 15,45 i 78 kao i površine pored Novosadskog auto – puta? Sve je prljavo, zapušteno i neuređeno. (viber)

 

Iz JKP „Gradska čistoća“ odgovaraju da nijedna od navedenih površina ne spada u nadležnost JKP „Gradska čistoća“. Pitanje je dalje prosleđeno inspekciji.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana