Objavljeno: 08.05.2023. 14:43 Izmenjeno: 08.05.2023. 14:43

Na Smederevskom putu pre godinu dana urađen je toplovod. Posle radova ostale su velike rupe. Gledalac pita kada će biti saniran Smederevski put na potezu od Konjarnika do semafora kod skretanja za Kaluđericu ? ( Milanko)   Iz JKP „Beogradske elektrane“ odgovorili su da su završili radove na izgradnji toplovoda od postrojenja za kombinovanu proizvodnju […]

Na Smederevskom putu pre godinu dana urađen je toplovod. Posle radova ostale su velike rupe. Gledalac pita kada će biti saniran Smederevski put na potezu od Konjarnika do semafora kod skretanja za Kaluđericu ? ( Milanko)

 

Iz JKP „Beogradske elektrane“ odgovorili su da su završili radove na izgradnji toplovoda od postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije u Vinči do Toplane Konjarnik i saobraćajnicu duž Smederevskog puta vratile u prvobitno stanje.

 

 

Gledateljka kaže da u Knez Miletinoj ulica ima mnogo drveća sa suvim granama. Ona pita kada će suve grane biti orezane? ( Mirjana)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobili smo sledeći odgovor:

 

JKP “Zelenilo-Beograd“ ima u planu radove na orezivanju predmetnih stabala u narednom periodu shodno dinamici poslova.

 

 

Glavni put u naselju Beljina koji spaja GO Barajevo i GO Sopot. Gledalac pita kada će navedeni put biti završen? Započeti su radovi ali nije asfaltirano. (Milovan)

 

Odgovor JP „Putevi Srbije“:

 

Na glavnom putu u naselju Beljina koji spaja Gradsku opštinu Barajevo i Sopot, nije završena deonica dužine oko 200 metara i ista je konzervirana, jer je u pitanju klizište.

 

Projekat sanacije pomenutog klizišta je završen i trenutno je u toku izbor izvođača radova.

 

Po izboru najpovoljnijeg izvođača i nakon završene procedure, očekuje se početak radova.

 

Javnost će blagovremeno biti obaveštena o početku, kao i o završetku radova.

 

 

Gledateljka je slepa i pita kada i gde treba da izvadi povlasticu za prevoz.  Nju zanima da li treba da vadi povlasticu preko Saveza slepih? (Zora)

 

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

Na snazi je i dalje postojeći tarifni sistem, područje njegove primene, vrste karata, naplata, kategorije korisnika i uslovi korišćenja usluge prevoza, kontrola putnika i prodaja voznih isprava, u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, koji se temelji na važećim odlukama, pravilnicima i rešenjima.

 

Konkretno, u skladu sa članom 3d. Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda za izdavanje personalizovane kartice za kategoriju “Slepa lica i njihov pratilac kada je u prisustvu slepog lica“, a u skladu sa Pravilnikom o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda , potrebno je priložiti odgovarajuću dokumentaciju:

 

1.       fotokopiju lične karte (original na uvid), za maloletna lica fotokopija pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid);

 

Izbegla lica:

– fotokopiju važeće izbegličke legitimacije (plave boje) (original na uvid)

Interno raseljena lica:

– fotokopija lične karte

– fotokopija legitimacije za raseljena lica (bele boje) (original na uvid)

– fotokopija potvrde MUP-a o prijavljenom boravku na teritoriji grada Beograda ne starija od dve godine (original na uvid);

i

2.       overenu fotokopiju medicinskog kartona za evidenciju i kategorizaciju slepih i slabovidih koji je overen od nadležne državne zdravstvene ustanove Republike Srbije i lekarske komisije (fotokopija u formatu A3, koji je identičan originalu)

 

Takođe Vas obaveštavamo da je, shodno Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, koju je Skupština grada Beograda donela 13. aprila 2023. godine, preduzeće JKP „Naplata prevozne usluge Beograd“, ovlašćeno da predlaže novi Tarifni sistem i vrši poslove izdavanja, prodaje i kontrole voznih isprava, odnosno vrši objedinjenu naplatu prevoznih usluga i kontrolu voznih isprava u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana