Objavljeno: 03.05.2023. 14:18 Izmenjeno: 03.05.2023. 14:18

Gledateljka je predala je sve što je potrebno za banju. Rekli su da ko ima mali prosek penzije i teško zdravstveno stanje automatski stiče pravo da dobije banju, ali nije dobila nikakav odgovor. Zadovoljava sve uslove. Sve je predala što je trebalo. Ona pita kako se dobija odgovor? Da li će oni da je obaveste […]

Gledateljka je predala je sve što je potrebno za banju. Rekli su da ko ima mali prosek penzije i teško zdravstveno stanje automatski stiče pravo da dobije banju, ali nije dobila nikakav odgovor. Zadovoljava sve uslove. Sve je predala što je trebalo. Ona pita kako se dobija odgovor? Da li će oni da je obaveste ili treba sama da se informiše. ( Anđelija)

 

Odgovor Fonada PIO:

 

Ukoliko korisnik penzije ispunjava sve uslove propisane Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzije stiče pravo da aplicira za rehabilitaciju o trošku Fonda PIO, što ne podrazumeva automatsko upućivanje na rehabilitaciju. Težina zdravstvenog stanja nije kriterijum za upućivanje na rehabilitaciju. Sve informacije o konkursu korisnici mogu dobiti pozivanjem Kontakt centra ili dolaskom u najbližu organizacionu jedinicu Fonda. Korisnicima koji ostvare pravo na boravak u rehabilitacionom centru Fond PIO dostavlja Obaveštenje o upućivanju na rehabilitaciju sa svim potrebnim informacijama. Rehabilitacioni centar kontaktira korisnike koji su upućeni na rehabilitaciju  i dogovara termin boravka.

 

Ulica Josipa Šenera 13, GO Zemun. Već nekoliko meseci stanovnici ove i okolnih zgrada imaju problema sa snabdevanjem toplom vodom. Zvali su ekipe toplana, i posle nekoliko intervencija  zaključak je da toplana Galenika ne prosleđuje dovoljno toplu vodu za krajnje korisnike. Koji je način rešavanja ovog problema? ( Radivoje)

 

Iz JKP „Beogradske elektrane“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Temperatura potrošne tople vode koja se iz podstanica u Josipa Šenera 13 isporučuje potrošačima iznosi 50 stepeni. Niže temperature ove vode na točećim mestima u stanovima su posledica mešanja hladne i tople vode u kućnoj vodovodnoj instalaciji, ovaj kvar nije u nadležnosti našeg preduzeća.

 

Preporučujemo gledaocu da se u vezi sa navedenim problemom obrati preduzeću zaduženom za održavanje njegove zgrade a to je u najčešće JP „Gradsko stambeno“.

Gledateljka pita kada se vrši uvećanje tuđe nege i pomoći i sa čim se ona usklađuje? ( Zora)

 

Ponavljamo odgovor Fonda PIO:

 

Novčana naknada za pomoć i negu drugog lica koju korisnicima isplaćuje Fond PIO, usklađuje se na isti način, odnosno u istom procentu i istom dinamikom kao i penzije.

 

 

 

Gledateljka je pohvalila gradsko preduzeće koje je pokosilo  travu na glavnom putu prekoputa Stadiona u Bariču.                                                                                                                                                                                                                                 Ona je, takođe, navela problem  sa zapušenim sporednim kanalima kojima teče voda, gde se smeće zadržava kao i životinjski izmet i stvara neverovatan neprijatan miris. Ona pita ko je zadužen za čišćenje ovih sporednih kanala i kada će biti očišćeni? ( Marica)

 

Iz GO Obrenovac odgovaraju:

 

Košenje je posao koji JKP obavlja svakodnevno, opština Obrenovac ima 29 mesnih zajednica i samim tim mnogo površina za košenje, ali kao odgovorno preduzeće za čistoću i urednost  opštine Obrenovac sve površine se redovno uređuju. Pohvale smo preneli  vrednim  radnicima koji kose i zahvalni su Vam na podršci u njihovom teškom poslu.

 

Što se tiče kanala koji pominjete, on je na upravljanju JP Srbija vode, ali voda koja stoji ne znači da je zapušen, on je itekako funkcionalan kao spojni kanal koji spaja staru Tamnavu sa Kupincom, a takođe i održava nivo u pomenutim kanalima kada je visok nivo reke Kolubare.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana