Objavljeno: 30.03.2023. 13:36 Izmenjeno: 30.03.2023. 13:36

Geteova 2, GO Zemun. Gledateljka kaže da je  pre 5 godina isključen  strujomer i skinut, pošto je bilo duga za struju. Koja su prava vlasnice strujomera  da povrati isti? (Jelena)   Odgovor Elektrodistribucije Srbije:   Ogranak Elektrodistribucija Zemun, uvidom u informacioni sistem, utvrdio je da na adresi Geteova br. 2,  u Zemunu postoje dva merna […]

Geteova 2, GO Zemun. Gledateljka kaže da je  pre 5 godina isključen  strujomer i skinut, pošto je bilo duga za struju. Koja su prava vlasnice strujomera  da povrati isti? (Jelena)

 

Odgovor Elektrodistribucije Srbije:

 

Ogranak Elektrodistribucija Zemun, uvidom u informacioni sistem, utvrdio je da na adresi Geteova br. 2,  u Zemunu postoje dva merna mesta – registrovani korisnik Barković Božidar od kojih je jedno aktivno ED broj 300949240, dok je merno mesto ED broj 304498220  odjavljeno zbog neovlašćene potrošnje.

 

Za priključenje mernog mesta ED broj 304498220  potrebno je da vlasnik objekta podnese zahtev za ponovno priključenje u Elektrodistribuciji Srbije – Distributivno područje Beograd. Zahtev se može podneti svakog radnog dana u Gospodar Jevremovoj 26-28 od 08-14 časova. Zaposleni u prijemnoj kancelariji u Gospodar Jevremovoj ulici će korisniku uručiti potrebne obrasce za podnošenje zahteva i uputiti ga da plati administrativne takse za obradu zahteva odnosno izdavanje rešenja.

 

Od dokumentacije za priključenje mernog mesta je potrebno priložiti prepis lista nepokretnosti ne stariji od šest meseci u kome je podnosilac upisan kao vlasnik ili korisnik, odnosno dokaz o vlasništvu nepokretnosti za koju se podnosi zahtev za izdavanje rešenja o odobrenju za priključenje, ličnu kartu podnosioca i popunjen zahtev.

Ukoliko se donese pozitivan upravni akt – Odobrenje za priključenje, stranka treba da dostavi i ugovor o snabdevanju električnom energijom sa Snabdevačem, kako bi se objekat priključio na distributivnu energetsku mrežu.

Ulica Hajduk Veljka  3. deo, GO Grocka. Gledateljka se žali da više od 20 godina ova i okolne ulice nisu rekonstruisane, pune su rupa. Naročito oko restorana “Vinogradi”. Da li je planirana i za kada rekonstrukcija ovih ulica? ( Gordana)

Iz GO Grocka dobili smo sledeći odgovor:

 

 

Stručna služba JP za razvoj GO Grocka, uvidom u katastar nepokretnosti RGZ-a konstatuje da je ulica Hajduk Veljka 3. deo formirana od parcela 1972 i 1657/5 obe  KO Grocka. Parcela 1972 je upisana kao javna svojina nad kojom je imalac prava grad Beograd, kao i da je imalac prava nad objektom (ulica) GO Grocka. Na parceli 1657/5  imalac prava je fizičko lice i neophodno je da se on putem izjave overene kod notara, odrekne te površine u korist opštine, tačnije grada Beograda.

 

Takođe, u okviru svojih nadležnosti, stručna služba JP za razvoj GO Grocka izvršiće terenski obilazak ulice, a u cilju izrade predmera radova za uređenje ulice, kao i sagledavanja tehničkih karakteristika ulice (poprečni i podužni pad, položaj kolskih ulaza, postojanje drugih objekata u ulici-kanali, propusti, kanalizacija, vodovod i sl.)

Sva pomenuta dokumentacija (predmer i predračun radova, lokacija ulice-a-puta-eva), dostaviće se nadležnoj opštinskoj Komisiji i rukovodstvu GO Grocka, koji će u odnosu na opredeljena sredstva za radove koji se odnose na uređenje i sanaciju  nekategorisanih puteva i ulica na teritoriji GO Grocka, a koji su u nadležnosti opštine, tačnije JP za razvoj GO Grocka, sagledati mogućnost uređenja pomenute(ih) ulice(a)-puta(eva), u periodu od 2023. do 2026. godine, ukoliko su ispunjeni sledeći uslovi:

•         da je (su) ulica(e)-put(evi) imovinsko-pravno uređena, tj. da je javna površina sa jasno definisanom katastarskim parcelama na kojima je imalac prava Grad Beograd ili opština Grocka;

•         da je moguće na terenu izvesti sve radove, a u odnosu na karakteristike i tehničke uslove, kao i konfiguraciju terena gde se ulica-put nalazi;

•         da izgrađeni objekti koji su sastavni deo ulice-puta (kanali, propusti, šahte, hidranti, šiberi, elektro i TT stubovi), dozvoljavaju da se ulica-put sanira u propisanoj širini, kao i da nije potrebno raditi dodatne projekte za izmeštanje ili uklanjanje istih;

•         da opredeljena sredstva, iz budžeta opštine za ovu vrstu radova, budu dovoljna za realizaciju, tj. za uređenje svih planiranih ulica-puteva u kalendarskoj godini;

 

 

Trenutno, u budžetu opštine Grocka, a samim tim i u planu JP za razvoj GO Grocka, za 2023. godinu, nisu opredeljena sredstva za radove na uređenju i sanaciji nekategorisanih puteva.

 

Gledateljka pita zašto i do kada su stopirani radovi na zgradi Doma zdravlja u Železniku. Dokle se stiglo sa radovima i šta će biti sa tom zgradom? ( Javorina)

 

Iz Doma zdravlja Čukarica su nam odgovorili da je rok za završetak radova

Doma zdravlja u Železniku, novembar 2023.godine. i da se radovi odvijaju po planiranoj dinamici.

 

Kurirska ulica, GO Zemun. Gledalac kaže da je ulica mnogo oštećena kad je rađena železnica, teški kamioni su vozili materijal, puna je rupa, rečeno je da  će se izvršiti popuna rekonstrukcija ulice, međutim do danas od toga nema ništa, zašto? (Goran)

 

Iz JP „Puteva Beograda“ odgovaraju da su nakon završetka svih radova na izgradnji pruge za Novi Sad, izvođači radova dužni da vrate ulicu u prvobitno i ispravno stanje. Pitanje našeg gledaoca prosledili smo dalje inspekciji.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana