Objavljeno: 23.03.2023. 15:05 Izmenjeno: 23.03.2023. 15:05

Gledalac pita zbog čega su žene koje nisu radile a imale su socijalno osiguranje preko supruga izostavljene i nemaju pravo na penzionerske kartice? (Radovan)   Odgovor Fonda PIO:   Imajući u vidu da je izdavač Penzionerske kartice Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a u skladu sa Zaključkom Vlade RS, pravo na Penzionersku karticu […]

Gledalac pita zbog čega su žene koje nisu radile a imale su socijalno osiguranje preko supruga izostavljene i nemaju pravo na penzionerske kartice? (Radovan)

 

Odgovor Fonda PIO:

 

Imajući u vidu da je izdavač Penzionerske kartice Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a u skladu sa Zaključkom Vlade RS, pravo na Penzionersku karticu imaju svi penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja koji su u isplatnoj bazi Fonda PIO (starosni, invalidski i porodični penzioneri, korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica ili za telesno oštećenje, korisnici privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti ostvarene shodno čl. 223. i 225. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju iz čl. 223. i 225. navedenog zakona i korisnici privremene naknade – invalidna deca).

 

Gledalac traži da se zamene nadstrešnice na stajalištima na Pančevačkom putu i to na trasi linije 108? (Milovan)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

Sekretarijat za javni prevoz raspisao je nabavku za izradu i montažu stajališnih nadstrešnica. Nakon okončanja postupka u dogovoru sa predstavnicima opština, biće definisane liste prioriteta na kojima će nadstrešnice biti postavljene, ukoliko na pomenutim lokacijama postoje potrebni saobraćajno-tehnički uslovi.

 

Ugao ulica Grčića Milenka i Ustaničke ulice, GO Voždovac. Gledateljka kaže da je rečeno  da su ekipe izašle na teren i da su sanirale kvar na ovoj lokaciji, međutim to nije rešeno.  Ona pita zbog čega i dalje curi voda? (Mirjana)

 

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Kvar prijavljen pod brojem 3523 u ulici Grčića Milenka na uglu sa Ustaničkom ulicom, na zelenoj površini kod sportskog centra „Šumice“, je otklonjen dana 21.03.2023. godine.

 

Kvar prijavljen pod brojem 4087 na samom uglu ulice Grčića Milenka ugao Ustaničke (iznad semafora na raskrsnici pomenutih ulica) će biti otklonjen u skladu sa prioritetima u najkraćem roku. Kvarovi se otklanjaju prema prioritetu, počevši od onih koji ugrožavaju bezbednost građana i imovine, ugrožavaju bezbedno funkcionisanje saobraćaja i gradskog prevoza i prave materijalnu štetu.

 

 

 

Petlovo brdo ka Kružnom putu, ispod okretnice autobusa 56 i 59, napravljena je ulica koja pre nije postojala, privremena saobraćajnica. Građani je koriste da bi brže stigli, a ne bi smeli. Predlog gledaoca je da se zatvori ta saobraćajnica. (Mile)

 

 

Predlog našeg gledaoca prosledili smo Sekretarijatu za saobraćaj. Po dobijanju odgovora, gledalac će biti informisan o istom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana