Objavljeno: 16.03.2023. 15:11 Izmenjeno: 16.03.2023. 15:11

Gledalac pita da li može specijalista kardiologije da radi svaki dan u DZ Labudovo brdo, a potrebni su i specijalisti oftalmologije, ORL i psihijatrije? (Dragan)   Odgovor DZ Rakovica:   U Domu zdravlja Rakovica, zdravstvena stanica Labudovo brdo, Oplenačka 40, specijalista interne medicine radi svaki dan od ponedeljka do petka.   Dom zdravlja Rakovica kao […]

Gledalac pita da li može specijalista kardiologije da radi svaki dan u DZ Labudovo brdo, a potrebni su i specijalisti oftalmologije, ORL i psihijatrije? (Dragan)

 

Odgovor DZ Rakovica:

 

U Domu zdravlja Rakovica, zdravstvena stanica Labudovo brdo, Oplenačka 40, specijalista interne medicine radi svaki dan od ponedeljka do petka.

 

Dom zdravlja Rakovica kao ustanova primarne zdravstvene zaštite nema zaposlene kardiologe.

 

Specijalisti: oftamolog, ORL i psihijatar rade svaki dan od ponedeljka do petka u periodu od 07:00 do 22:00 časova u Domu zdravlja Rakovica, zdravstvena stanica Kanarevo brdo, Srpskih udarnih brigada 6.

 

Tako da je pacijentima u Domu zdravlja Rakovica svakodnevno dostupna zdravstvena zaštita kako radi očuvanja i unapređenja zdravlja, tako i radi sprečavanja, suzbijanja i ranog otkrivanja bolesti i drugih poremećaja zdravlja.

 

 

 

Baštovanska ulica, GO Surčin. Gledalac navodi da su  građani ove ulice uradili vodovodnu i kanalizacionu mrežu samofinasiranjem. On pita može li ova privatna mreža da se priključi na gradsku vodovodnu mrežu i time grad preuzme obavezu održavanja mreže? (Milan)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Prijem novoizgrađene vodovodne infrastrukture, moguć je ukoliko postoji urađena Projektna dokumentacija  za koju je dobijena Građevinska dozvola ili Rešenje o izgradnji, pri čemu infrastruktura mora biti izgrađena u skladu sa uslovima, tehničkim propisima i standardima i uz nadzor nadležnog Pogona vodovodne mreže.

 

Gledalac pita kada će firma Dobergard regulisati prijem većine zaposlenih u radni odnos? (Milenko)

 

 

Kako nije reč o komunalnom problemu, predlažemo da se gledalac obrati pretpostavljenima u firmi.

 

 

MZ Međulužje, GO Mladenovac. Gledalac kaže da prilikom izrade kanalizacione mreže nisu završeni radovi na asfaltiranju ulica. Kada će ovi radovi biti završeni? (Zoran)

 

Odgovor GO Mladenovac:

 

Investitor radova na postavljanju kanalizacione mreže bila je Direkcija za izgradnju Beograd. Nakon završetka pomenutih radova na postavljaju kanalizacione mreže došlo je do oštećenja asfalta u ovoj mesnoj zajednici, a izvođač radova, angažovan od strane Direkcije,  teren nije vratio u prvobitno stanje.

 

Pitanje gledaoca je dalje prosleđeno Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Po dobijanju odgovora, gledaoca ćemo informisati o istom.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana