Objavljeno: 14.03.2023. 14:00 Izmenjeno: 14.03.2023. 14:00

Gledateljka pita zbog čega osobe sa invaliditetom ne mogu da dobiju trajne povlastice za prevoz, nego svake tri godine vade nove povlastice? (Ljubica)     Odgovor Sekretarijata za javni prevoz:   Rešenjem o utvrđivanju cene usluge prevoza u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, utvrđen je rok važenja personalizovanih plastičnih smart kartica od […]

Gledateljka pita zbog čega osobe sa invaliditetom ne mogu da dobiju trajne povlastice za prevoz, nego svake tri godine vade nove povlastice? (Ljubica)

 

 

Odgovor Sekretarijata za javni prevoz:

 

Rešenjem o utvrđivanju cene usluge prevoza u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, utvrđen je rok važenja personalizovanih plastičnih smart kartica od tri godine. Navedeni rok je utvrđen imajući u vidu da je optimalni životni vek elektronske kartice tri godine, što je uslovljeno intenzitetom korišćenja i habanja kartice, a u skladu sa preporukom proizvođača i standardima upotrebe kartica.

 

 

 

 

 

Gledalac se  žali da  autobus na liniji 604 gradskog prevoza vikendom u Bečmenu od 17 sati i 30 minuta saobraća na 55 minuta a ranije je išao na 37 minuta.  ( Slobodan)

 

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobijen je sledeći odgovor:

 

Dimenzionisanje ponuđenih kapaciteta na liniji zavisi od transportnih zahteva putnika. Uvidom u broj putnika koji se registruje pomoću uređaja za automatsko brojanje putnika instaliranih u vozilima koja ostvaruju polaske na liniji 604 vikendom, utvrđeno je da su ponuđeni kapaciteti usklađeni sa transportnim zahtevima putnika zbog čega smatramo da u traženom periodu nije opravdano uvođenje dodatnih polazaka na liniji.

 

 

Gledalac se žali da na linija gradskog prevoza 511, nema vozila po 30 minuta ili ide po nekoliko autobusa jedan za drugim. Gledalac kaže da je izuzetno  neredovna linija naročito van špica. Delom ova linija prolazi zonom izgradnje metroa u Makišu. Deo puta posut je prašinom zbog radova, što u vozilima sa oštećenom harmonikom predstavlja veliki problem naročito sa dolaskom lepog vremena. (Miroslav)

 

 

 

 

Odgovor Sekretarijata za javni prevoz:

Linija 511 (Beograd na vodi – Sremčica), na kojoj prevoz putnika obavlja konzorcijum privatnih prevoznika „Avala bus 500“, saobraća radnim danima sa 20 vozila na intervalu od 5-6 minuta, subotom sa 13 vozila na intervalu od 8-9 minuta, a nedeljom sa 12 vozila na intervalu od 9 minuta.

Analizom rada linije 511 u periodu od 01.01. – 08.03.2023. godine, utvrđeno je da realizacija polazaka iznosi 96%, što znači da je većina polazaka bila ostvarena prema planiranom redu vožnje, a da je na samo 4 % polazaka od ukupno planiranih zabeležen poremećaj u radu.

Uvidom u sistem za upravljanje vozilima, utvrđeno je da nije bilo većih odstupanja u radu vozila. Zabeležena su kašnjenja u realizaciji pojedinih polazaka od 6 do 10 minuta, u periodu od 15 do 19 časova, koja su prouzrokovana povremenim zastojima na trasi, što je uticalo da interval između pojedinih polazaka bude veći od planiranog.

Kašnjenja polazaka na linijama javnog prevoza na teritoriji grada Beograda, najčešće nastaju usled gužve u saobraćaju duž trasa linija, saobraćajnih nezgoda, kvara vozila, nepropisno parkiranih vozila koja svakodnevno prave probleme u saobraćanju vozila javnog prevoza putnika. Napominjemo, da je prevoznik dužan, u slučaju kvara vozila kada neispravnost ne može da se otkloni na licu mesta od strane servisa prevoznika, da obezbedi rezervno vozilo u najkraćem roku. Međutim, kada se desi kvar vozila na delu trase linije koji je udaljen od depoa prevoznika potrebno je određeno vreme da rezervno vozilo stigne kako bi zamenilo pokvareno vozilo.

Napominjemo, da dispečeri Odeljenja za monitoring i upravljanje, Sekretarijata za javni prevoz, svakodnevno prate rad i upravljaju vozilima javnog prevoza u cilju minimiziranja vremena čekanja putnika na stajalištima duž trasa linija na kojima je došlo do poremećaja u radu.

Sekretarijat za javni prevoz će u narednom periodu pojačati kontrolu rada linije 511, a sve u cilju što boljeg funkcionisanja navedene linije.

 

Gledalac kaže da su u Bulevaru kralja Aleksandra sa strane broja 496 na dečjem igralištu  ponovo  ukradene tri ljuljaške?

 

 

Odgovor JKP „Zelenilo Beograd“:

 

Obilaskom navedene lokacije utvrđeno je da nedostaju tri ljuljaške sa dečjeg igrališta. Postavljanje novih u planu je u što skorijem roku, u skladu sa dinamikom radova JKP „Zelenilo-Beograd“.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana