Objavljeno: 09.03.2023. 13:44 Izmenjeno: 09.03.2023. 13:44

Rasinska ulica, GO Rakovica. Gledateljka se žali da joj tri računa za Infostan nisu stigla. Gledateljka kaže da je od JKP „Infostan tehnologije“ dobila odgovor da će računi da stignu, ali nikako ne stižu. ( Merima)   Odgovor JKP „Infostan tehnologije“:   JKP „Infostan tehnologije“ obavlja delatnost objedinjene naplate komunalnih i drugih usluga kao delatnost  […]

Rasinska ulica, GO Rakovica. Gledateljka se žali da joj tri računa za Infostan nisu stigla. Gledateljka kaže da je od JKP „Infostan tehnologije“ dobila odgovor da će računi da stignu, ali nikako ne stižu. ( Merima)

 

Odgovor JKP „Infostan tehnologije“:

 

JKP „Infostan tehnologije“ obavlja delatnost objedinjene naplate komunalnih i drugih usluga kao delatnost  od opšteg interesa u smislu Zakona o javnim preduzećima.

Preduzeće je osnovano od strane Skupštine grada Beograda u cilju evidentiranja korisnika komunalnih usluga, raspodele naknada i zaduženja za komunalne usluge, formiranja računa i naplate komunalnih usluga, a sve to na osnovu naloga javnih komunalnih preduzeća i drugih učesnika u Cistemu objedinjene naplate.

 

JKP „Gradska čistoća“ kao davalac usluge „sakupljanje i transport komunalnog otpada“  izašlo je na teren kod naše gledateljke  i sačinilo zapisnik. Navedeno preduzeće koje isporučuje uslugu dostavilo je nalog za uključenje korisnice počev od 1.3.2023. godine. JKP „Infostan tehnologije“ će postupiti po dostavljenom nalogu.

 

Podsećamo da na mobilnoj aplikaciji i portalu e.Sanduče korisnici mogu bezbedno plaćati svoje račune brojnim platnim karticama bez odlaska na šaltere platnih institucija, samo jednim klikom, sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme. Mobilna aplikacija e.Sanduče dostupna je za preuzmanje na platformama Android i iOS. Mesečni računi objedinjene naplate dostupni su korisnicima već od 1. u mesecu, pre procesa štampe i distribucije na kućne adrese, pored čega je omogućeno elektronsko plaćanje opomena, utuženja i reprogramiranih obaveza.

 

Gledateljka se žali da u ulici Serdar Janka Vukotića prema Maksiju, u dužini od 500 metara postoji armatura na koju se svi sapliću i pita da li to može da se reši? ( Slavica)

 

 

Iz JP „Putevi Beograda“ odgovorili su nam  da je izlaskom na teren utvrđeno da se zahtev odnosi na površinu, odnosno stazu koja se nalazi između ulica Jedanaeste Krajiške divizije i Sretena Mladenovića Mike (paralelno sa Ulicom Serdar Janka Vukotića) i da održavanje iste nije u nadležnosti JP „Putevi Beograda“. Pitanje gledateljke dalje smo prosledili inspekciji. Po dobijanju odgovora, gledateljku ćemo informisati o istom.

 

 

Gledalac pita kada će stanovnici Altine duž linije 707 dobiti natkrivena autobuska stajališta?

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

U proteklom periodu nadstrešnice su montirane na ukupno 5 stajališta linija javnog gradskog prevoza u ul. Pavla Vujisića.

Postavljanje nadstrešnica na stajalištima linija javnog prevoza duž Ugrinovačkog i Dobanovačkog puta planirano je u okviru realizacije Ugovora o koncesiji za izradu i montažu uličnog i stajališnog mobilijara na teritoriji grada Beograda. U ovom momentu, na osnovu evidentiranih zahteva korisnika iz prethodnog perioda vrši se analiza saobraćajno-tehničkih uslova na terenu od čega će u najvećoj meri i zavisiti obim moguće realizacije u 2023. godini na teritoriji grada Beograd, zbog čega vam u ovom momentu ne možemo dati preciznije informacije o mogućoj ugradnji nadstrešnica na predmetnim stajalištima  u naselju Altina.

 

 

 

Gledateljka se žali da na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada, deo ka Savi, imaju veliki dugogodišnji problem sa vranama.  Gledateljka pita da li može neko da reaguje? ( Katarina)

 

Iz JKP „Veterina Beograd“ savetuju gledateljki da se obratiti Zavodu za zaštitu prirode, Srbije na brojeve telefona 011 209 3801 i 011 209 3802, s obzirom na to  da JKP ,,Veterina Beograd“ u ovoj situaciji može reagovati samo prema rešenju Zavoda za zaštitu prirode Srbije. U  odgovoru JKP „Veterina Beograd“ se navodi  da je kod ove ptice najveći prioritet zaštita mladunaca i zbog toga je potrebno izmeštanje gnezda na viša ili manje naseljena mesta. Službe komunalne zoohigijene biće u pripravnosti u cilju što bržeg rešavanja ovog problema.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana