Objavljeno: 02.03.2023. 15:00 Izmenjeno: 02.03.2023. 15:00

Gledalac pita zašto su prestali radovi na rekonstrukciji ulice Patrijarha Dimitrija u Rakovici na potezu prema Mostu na Adi? ( Velimir)   Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:   Završeni su radovi na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla, na delu od Pere Velimirovića do Košutnjaka. U toku je priprema tehničke […]

Gledalac pita zašto su prestali radovi na rekonstrukciji ulice Patrijarha Dimitrija u Rakovici na potezu prema Mostu na Adi? ( Velimir)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:

 

Završeni su radovi na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla, na delu od Pere Velimirovića do Košutnjaka. U toku je priprema tehničke dokumentacije za podnošenje zahteva za izdavanje građevinske dozvole za deonicu od Košutnjaka do petlje Hipodrom.

 

 

Izletnički put 24 d, GO Novi Beograd. Gledateljka se žali da se šuma koja se nalazi na ovoj lokaciji ne održava i traži da JKP „Zelenilo Beograd“ oreže  drveće? (Svetlana)

 

Odgovor JKP „Zelenilo Beograd“:

 

Pored ulice Izletnički put nalazi se šuma za koju je izrađena Osnova gazdovanja šumama, GJ “ Bežanijska Kosa“. Osnova je desetogodišnji planski dokument za koju je doneto Rešenje br.322-02-00239/2017 od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume. Svi radovi u šumi izvode se u skladu sa Osnovom i Programom redovnog održavanja. U šumi se redovno vrši seča suvih stabala, polomljenih grana, obavlja čišćenje i košenje. Šuma nije zapuštena i nema potrebe za orezivanjem zdravih stabala koja ništa ne ugrožavaju. U toku prošle godine je izvršeno orezivanje HTP dizalicom i do pet metara visine stabala u delu ulice koji je gledateljka navela.

 

Na osnovu prijava građana, na navedenu lokaciju izlazio je Republički šumarski inspektor, ali nije utvrđen osnov da se piše nalog za rad, jer su stabla bila zdrava i nisu ugrožavala ni građane, ni objekte.

 

 

Ljubomira Ivkovića Šuce, GO Rakovica. Gledateljka je još krajem januara zvala povodom parka koji se nalazi na ovoj lokaciji. U parku ima mnogo nepokupljenog  lišća i granja kao i neočišćenog blata. Ona pita kada će park biti uređen? (Slavica)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobijen je sledeći odgovor:

 

Utovar i skupljanje granja na navedenoj lokaciji u  planu  u narednih nekoliko  dana u zavisnosti od vremenskih prilika. Grabuljanje lišća i uklanjanje nanaosa blata u planu je u narednom periodu, u skladu sa dinamikom radova JKP „Zelenilo-Beograd“.

Gledalac pita kada će 70 metara puta u ulici Grobljanskoj 2a u Sopotu biti nasuto kamenom? (Branko)

 

Beokom je pitanje prosledio GO Sopot i po dobijanju odgovora gledalac će biti informisan o istom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana