Objavljeno: 09.02.2023. 14:55 Izmenjeno: 09.02.2023. 14:55

Ulica Stevana Filipovića u Železniku na delu od broja 63 do 65, ostala je bez naziva, jer građani nisu bili zadovoljni istim. Sada stoje samo brojevi, a građani bi želeli naziv ulice bude Ilije Popovića. Kako je ovo moguće rešiti? (Milovan)   Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove odgovaraju:   Inicijativu za pokretanje postupka […]

Ulica Stevana Filipovića u Železniku na delu od broja 63 do 65, ostala je bez naziva, jer građani nisu bili zadovoljni istim. Sada stoje samo brojevi, a građani bi želeli naziv ulice bude Ilije Popovića. Kako je ovo moguće rešiti? (Milovan)

 

Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove odgovaraju:

 

Inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje ili promenu naziva ulica, trgova, gradskih četvrti i drugih delova naseljenih mesta može pokrenuti svaki građanin.

Inicijativa u pisanom obliku sa obrazloženjem naslovljena na Komisiju za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda podnosi se u pisarnici na Trgu Nikole Pašića br. 6. Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda razmatra i odlučuje o predlogu za dodelu naziva ulici i pokreće dalju proceduru utvrđivanja ili promene naziva ulica.

 

Gledateljka traži da se postavi ulična rasveta u Lovačkoj ulici u naselju Višnjica? (Jelena)

 

Odgovor Sekretarijata za energetiku:

 

Za poboljšanje instalacije javnog osvetljenja potrebno je da podnesete zahtev Sekretrijatu za energetiku, Ul. Tiršova br. 1, ili na e-mail adresu Sekretarijata – energetika@beograd.gov.rs . U zahtevu je neophodno navesti lokaciju na kojoj je potrebno poboljšati instalaciju javnog osvetljenja i kontakt podatke podnosioca zahteva – ime i prezime, kontakt broj telefona i adresu podnosioca.

Sekretarijat podnete zahteve prosleđuje JKP „Javno osvetljenje“ Beograd, čije stručne ekipe izlaskom na teren utvrđuju da li su ispunjeni uslovi za poboljšanje javnog osvetljenja, nakon čega dostavljaju izveštaj Sekretarijatu, koji podnosioca obaveštava o mogućnosti realizacije podnetog zahteva.

 

 

Gledateljka je račun za Infostan plaćala 350 dinara. U decembru je iznos na računu bio 716 dinara, a u januaru 860 dinara. Zbog čega je iznos na računu uvećan? ( Milica)

 

Iz JKP „ INfostan tehnologije“ odgovaraju sledeće:

JKP „Infostan tehnologije“ obavlja delatnost objedinjene naplate komunalnih i drugih usluga kao delatnost  od opšteg interesa u smislu Zakona o javnim preduzećima. Pravni i drugi aspekti obavljanja delatnosti regulisani su Odlukom o načinu plaćanja komunalnih usluga koju je usvojila Skupština grada Beograda, koja je kao osnivač JKP „Infostan tehnologije“ Beograd navedene poslove poverila ovom Preduzeću. JKP „Infostan tehnologije“, u skladu sa propisima koji uređuju sistem objedinjene naplate vrši formiranje i izdavanje računa na osnovu podataka dobijenih od davalaca usluga koji su deo sistema objedinjene naplate.

 

Naše preduzeće na mesečnom nivou dobija naloge komunalnih kuća koje su davaoci komunalnih usluga, a u kojima su iskazani parametri o potrošnji. Na osnovu dobijenih naloga formira se račun koji korisnicima stiže na kućnu adresu. Ukoliko je korisnicima povećana potrošnja neke komunalne usluge na računu, oni mogu da ulože reklamaciju direktno kod davaoca usluge ili preko JKP „Infostan tehnologije“. Kada primi reklamaciju, naše preduzeće je prosleđuje davaocu usluge koji je jedini nadležan da utvrdi da li je reklamacija opravdana ili ne, o čemu potom obaveštavamo korisnika.

 

Kotež, GO Palilula. Gledateljka pita kada će u ovom naselju biti izgrađena kanalizaciona mreža? (Ramiza)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju:

 

U toku je izgradnja kanalizacione crpne stanice „Krnjača 2“. Na osnovu ugovora o kreditu koji je Grad Beograd sklopio sa Evropskom investicionom bankom, u toku je pregled ponuda koje su pristigle na tenderu za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Krnjača“. Istovremeno je u toku i pregled ponuda na tenderu za izgradnju oko 80 kilometara kanalizacije na području naselja Krnjača, sa primarnim kolektorima u Zrenjaninskom putu, Borči i Kotežu, kao i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana