Vesić otvorio rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu tanjug

Objavljeno: 27.01.2023. 12:14 Izmenjeno: 27.01.2023. 12:25

U novom trening centru biće postavljen simulator Erbas A320, a najavljena je i rekonstrukcija dodatnih objkekata u kojima će biti simulator za ATR.

foto tanjug

 

Ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić otvorio je rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu i potpisao sa Kancelarijom za dualno obrazovanje momorandum o saradnji na razvoju trening centara u vazdušnom, zelezničkom i vodenom saobraćaju. Vesić je istakao da je u rekonstrukciju trening centra uloženo više od tri miliona evra, te da će to omogućiti školovanje 120 pilota godišnje. Naglasio je da će oni na ovom mestu sticati i međunarodne licence. Vesić je dodao da će uskoro i u Vazduhoplovnoj akademiji moći da se obrazuju i kadrovi iz BiH, Severne Makedonije, Turske i Albanije. On je ocenio da, zahvaljujući ekspanziji vazdušnog i zelezničkog saobraćaj, Srbija postaje logistički hab ovog dela Evrope. U novom trening centru biće postavljen simulator Erbas A320, a najavljena je i rekonstrukcija dodatnih objkekata u kojima će biti simulator za ATR.

Ministarstvo je potpisalo memorandum sa Kancelarijom za dualno obrazovanje Vlade Srbije, čija je direktorka Gabrijela Grujić rekla da je ovo nastavak uspešne saradnje u umrežavanju energije znanja i institucija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana