Objavljeno: 23.01.2023. 11:51 Izmenjeno: 23.01.2023. 11:51

Kada će biti urađeni trotoari u ulicama Abebe Bekile I Servantesovoj na Altini, pošto je sve više automobila parkiranih na kolovozu i pešacima je prolaz otežan? (Mirjana)   Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od strane Direkcije za GGZ I on glasi:   Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta […]

Kada će biti urađeni trotoari u ulicama Abebe Bekile I Servantesovoj na Altini, pošto je sve više automobila parkiranih na kolovozu i pešacima je prolaz otežan? (Mirjana)

 

Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od strane Direkcije za GGZ I on glasi:

 

Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji trotoara na pomenutim lokacijama.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Potrebno je da se obratite nadležnoj gradskoj opštini, koja može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem.

 

Višnjička banja, ulica Sestara Vukumirović 72 – gospodin poseduje stan na poslednjem nivou ispod krova sa ravnom pločom. koji prokišnjava u celom stanu. Niko od stanara ne želi da učestvuje u sanaciji krova. Koji je pravni put za rešavanje ovog problema? (Nenad)

 

 

Rešavanje ovog pitanja može se jedino završiti angažovanjem Upravnika stambene zajednice.

Svaka stambene zajednica mora imati Upravnika stambene zgrade. Upravnika mogu izabrati stanari iz  redova stanara ili angažovati profesionalnog upravnika. Preporučujemo gledaocu da se za dobijanje informacije o izboru upravnika obrati lokalnoj opštinskoj upravi  gde će ga uputiti u proceduru izbora.Izabranom upravniku gledalac može prijaviti problem prokišnjavanja krova posle čega će biti preduzete odgovarajuće mere prema preduzeću sa kojim Skupština zgrade ima sklopljen ugovor o održavanju.

 

Vidikovački venac 13,17,19 – gledateljka kaže da Gradska čistoća ne pere ulicu na ovoj lokaciji već to radi samo oko SUP-a I C marketa.? (Ema)

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Ekipe JKP “Gradska cistoca” izašle su na teren i izvrsile su pranje ulice.

Kada je rec o pomenutoj lokaciji, radnicima “Čistoće” učestalo prave problem nepropisno parkirana vozila čime onemogućavaju prolaz cisterne za pranje ulica.

 

 

Krnjača – Gledalac pita zašto je stavka sakupljanje i transport komunalnog otpada na računu Infostana različita i u Krnjači  iznosi 560 dinara a u Barajevu 180 dinara I od ćega zavisi cena? (Branislav)

 

Iz JKP Infostan tehnologije odgovaraju:

 

Uslugu sakupljanja i transporta komunalnog otpada u Krnjači isporučuje JKP „Gradska čistoća“, dok na teritoriji opštine Barajevo navedenu uslugu isporučuje JKP „10. oktobar Barajevo“. Važeći cenovnici komunalnih usluga navedenih preduzeća istaknuti su na sajtu našeg preduzeća, pri čemu se cene razlikuju u zavisnosti od načina obračuna komunalne usluge (po metru kvadratnom/po kanti).

 

Ko je nadležan za popravku strujomera, u pitanju su žice ispod strujomera (Radmila)

Beokom je pitanje prosledio ED Beograd I po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana