Objavljeno: 12.01.2023. 13:11 Izmenjeno: 12.01.2023. 13:11

  Gledateljka pita  da li će se u toku ove godine uraditi put Vranić tzv. Pantina jaruga? (Tonka)     Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od strane GO Barajevo i on glasi:   Pomenuta ulica je u programu asfaltiranja i u toku je Javna nabavka  i nakon toga sledi asfaltiranje.   […]

 

Gledateljka pita  da li će se u toku ove godine uraditi put Vranić tzv. Pantina jaruga? (Tonka)

 

 

Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od strane GO Barajevo i on glasi:

 

Pomenuta ulica je u programu asfaltiranja i u toku je Javna nabavka  i nakon toga sledi asfaltiranje.

 

Gledateljka kaže da u Hadži Đerinoj ulici nema ni jednog kontejnera koji su sklonjeni. Pita da li mogu da se vrate gde su ranije bili? (Stana)

 

Iz JKP Gradska ćistoća odgovaraju:

 

Kada je reč o sudovima za odlaganje komunalnog otpada u Hadži Đerinoj ulici uklonjeni su zbog bezbednosti saobraćaja, ali i pešaka. Najbliži kontejneri gde sugrađani mogu da odlože svoj otpad su u Golsvodijevoj ulici. Apelujemo na sugrađane da pravilno odlažu komunalni otpad kako  se ne bi stvarale divlje deponije na javnim površinama.

 

 

Pohvala za uvođenje vozne linije Beograd- Pančevo, ali ima velika manjkavost, voz uopste ne staje na lokalne stanice Krnjača 1 I 2 , Sebeš, Ovča, zašto?(Dragica)

 

Beokom je pitaNje prosledio JP Srbijavoz i po dobijaNju odgovora gledateLjka će sa istim biti upoznata.

 

 

Gledateljka pita da li  nezaposlene osobe koje su na birou imaju pravo na neku socijalnu  pomoć? (Mara)

 

Iz sekretarijata za socijalnu zaštitu odgovaraju:

 

Povodom pitanja gledateljke „da li nezaposlene osobe koje su na birou imaju pravo na neku socijalnu pomoć“, obaveštavamo da su Zakonom o socijalnoj zaštiti („Službeni glasnik RS“, br. 24/11) i Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite („Službeni list grada Beograda“, br. 55/2011…120/2021) uređena prava i usluge iz oblasti socijalne zaštite.

Navedenim propisima regulisani su različiti vidovi materijalne podrške koje pojedinci i porodice mogu ostvariti ukoliko se nalaze u stanju teške materijalne situacije koje ne mogu samostalno da prevaziđu i to pod uslovom i na način utvrđen navedenim zakonom i odlukom.

Materijalnu podršku korisnik ostvaruje putem novčane socijalne pomoći, dodatka za pomoć i negu drugog lica, uvećanog dodatka, jednokratne novčane pomoći, pomoći u naturi i drugih vidova materijalne podrške.

O zahtevima za ostvarivanje prava iz oblasti socijalne zaštite rešava Gradski centar za socijalni rad u Beogradu-Odeljenje prema mestu prebivališta podnosioca zahteva, kao prvostepeni organ koji ima mogućnost da izvrši kompletan postupak procene lica kojem je potrebno pružiti pomoć.

S obzirom na navedeno, potrebno je da se gledateljka obrati Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu- Odeljenju tog organa prema opštini stanovanja, gde će je stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad upoznati sa uslovima i postupkom ostvarivanja prava na razne oblike materijalne podrške i potrebnom dokumentacijom.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana