Objavljeno: 06.01.2023. 14:25 Izmenjeno: 06.01.2023. 14:25

Gledateljka pita zbog čega se u Sinđelićevoj ulici u Kaluđerici, rano pali svetlo? (Milica)   Pitanje gledatljke, Beokom je prosledio JKP „Javno osvetljenje“ čiji odgovor glasi: Rad instalacije javnog osvetljenja na teritoriji grada Beograda je regulisan „Odlukom o javnoj rasveti“, i Kalendarom rada javnog osvetljenja. Usvajanje Odluke je u nadležnosti Skupštine grada Beograda. Uključenje i […]

Gledateljka pita zbog čega se u Sinđelićevoj ulici u Kaluđerici, rano pali svetlo? (Milica)

 

Pitanje gledatljke, Beokom je prosledio JKP „Javno osvetljenje“ čiji odgovor glasi:

Rad instalacije javnog osvetljenja na teritoriji grada Beograda je regulisan „Odlukom o javnoj rasveti“, i Kalendarom rada javnog osvetljenja. Usvajanje Odluke je u nadležnosti Skupštine grada Beograda. Uključenje i isključenje instalacije javnog osvetljenja je sinhronizovano sa dužinom trajanja obdanice, u cilju optimizacije resursa i omogućavanja bezbednog i sigurgnog kretanja građana tokom noćnih časova.

 

 

Gledalac pita kada će ruglo od robne kuće u ul. Pariske komune biti rađena i završeno? Stoji napušteno od 8 do 10 godina?

 

Kako je Beokomu odgovorila opštinska komunalna inspekcija GO Novi Beograd, objekat bivše Robne kuće „Beograd“ je u privatnom vlasništvu privrednog društva.

 

Mirijevo – Gledateljka pita da li može ulica Dragoslava Đorđevića Goše koja je dvosmerna i široka 4metra da se prebaci u jednosmernu jer se stvaraju velike gužve i stvara se buka zbog parkiranih automobila sa obe strane kolovoza?

U vezi sa navedenim, Sekretarijat za saobraćaj je Beokomu odgovorio sledeće:

 

 

Predmetna ulica nema uređene trotoare, niti ima uslova za njihovo uređenje. Dodatni problem u ulici, prema uvidu u stanje na terenu, jeste i nepropisno parkiranje.

U postojećem stanju se vozači ponašaju obazrivije, upravo jer imaju sužen prostor na raspolaganju, te su i brzine kretanja niže. Takođe Vas obaveštavamo da se jednosmerni režim uvodi  u zonama ulica koje su međusobno paralelne, te u njima postoje uslovi za organizovanje uličnog parkirališta. Na predmetnoj saobraćajnici, i ukoliko bi se uspostavio jednosmerni režim saobraćaja, nema uslova za obeležavanje parking mesta.

 

U skladu sa  navedenim, za sada se ne planira izmena režima saobraćaja u ovoj ulici i šire posmatranoj zoni ulica oko nje.

Zemun – Gledalac se žali da kod autobuskog stajališta u Bečmenu, kod Silovca PKB linija 694, nema pešačkog prelaza, puna je linija, ljudi ne znaju ako da pređu ulicu, automobili jure velikom brzinom, da li može nešto da se promeni?

Beokom je stupio u kontakt sa Sekretarijatom za saobraćaj u vezi navedenog problema, koji su odgovorili da će stupiti u kontakt sa strankom tokom sledeće nedelje u cilju pronalaska rešenja navedenog problem.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana