Objavljeno: 27.12.2022. 12:26 Izmenjeno: 27.12.2022. 12:26

  Gledateljka pita da li  nezaposlene osobe koje su na birou imaju pravo na neku socijalnu  pomoć? (Ranka)   Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu odgovaraju:   Povodom pitanja gledateljke „da li nezaposlene osobe koje su na birou imaju pravo na neku socijalnu pomoć“, obaveštavamo da su Zakonom o socijalnoj zaštiti („Službeni glasnik RS“, br. 24/11) […]

 

Gledateljka pita da li  nezaposlene osobe koje su na birou imaju pravo na neku socijalnu  pomoć? (Ranka)

 

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu odgovaraju:

 

Povodom pitanja gledateljke „da li nezaposlene osobe koje su na birou imaju pravo na neku socijalnu pomoć“, obaveštavamo da su Zakonom o socijalnoj zaštiti („Službeni glasnik RS“, br. 24/11) i Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite („Službeni list grada Beograda“, br. 55/2011…120/2021) uređena prava i usluge iz oblasti socijalne zaštite.

Navedenim propisima regulisani su različiti vidovi materijalne podrške koje pojedinci i porodice mogu ostvariti ukoliko se nalaze u stanju teške materijalne situacije koje ne mogu samostalno da prevaziđu i to pod uslovom i na način utvrđen navedenim zakonom i odlukom.

Materijalnu podršku korisnik ostvaruje putem novčane socijalne pomoći, dodatka za pomoć i negu drugog lica, uvećanog dodatka, jednokratne novčane pomoći, pomoći u naturi i drugih vidova materijalne podrške.

O zahtevima za ostvarivanje prava iz oblasti socijalne zaštite rešava Gradski centar za socijalni rad u Beogradu-Odeljenje prema mestu prebivališta podnosioca zahteva, kao prvostepeni organ koji ima mogućnost da izvrši kompletan postupak procene lica kojem je potrebno pružiti pomoć.

S obzirom na navedeno, potrebno je da se gledateljka obrati Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu- Odeljenju tog organa prema opštini stanovanja, gde će je stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad upoznati sa uslovima i postupkom ostvarivanja prava na razne oblike materijalne podrške i potrebnom dokumentacijom.

 

Da li će da se ruše barake u Ostružnici Vuka Karadžića, parcela 154? (Radojka)

 

Za rešavanje ovog pitanja preporučujemo gledateljki da se obrati Sekretarijatu za urbanizam I građevinske poslove ul.kraljice marije 1, 8 sprat ,telefon 011/7157 – 212 ili 011/ 3227 – 241, gde će dobiti sve informacije vezane za eventualno rušenje.

 

 

Gledalac pita zašto je borcima ukinuta subvencija za infostan u visini od 20 % I da li će biti vraćena?(Boža)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat.

 

.Gledateljka kaže da je greškom uplatila porez za stan na Novom Beogradu na ime pokojnog supruga iako je ona naslednik i da joj je zbog toga Uprava prihoda poslala izvršioce.pita šta da radi?

 

Preporučujemo gledateljki da se za rešavanje ovog pitanja obrati neposredno Sekretarijatu za javne prihode – odeljenju za GO Novi Beograd , Bulevar Mihajla Pupina 167, telefon 011/ -3106 – 839 i 011/ 3106 – 836,gde može dobiti sve informacije vezane za njen problem.

 

Da li može da se asfaltira potez na gardi opština Palilula, od Jocinog dućana do stajališta Sebeštovanski Beovoz? (Dragica)

 

Iz JP Putevi Beograda su odgovorili sledeće:

 

Povodom vašeg zahteva za informacijom  potrebno je da nam gledateljka pitanje upotpuni navođenjem naziva ulice na koju se isto odnosi, kako bismo mogli da postupimo u okviru naše nadležnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana