Objavljeno: 19.12.2022. 09:34 Izmenjeno: 19.12.2022. 09:34

Grocka –  Gledalac kaže da mu komunalna Služba šalje račun za odnošenje smeća iako nije dobio kantu.Iz infostana su mu rekli da nije dužan da plaća smeće dok ne dobije kantu.Kante su deljene u maju mesecu ali nekoliko njih nije dobilo.Pita da li mora da plati račun? (Milan) Iz GO Grocka odgovaraju:   Na teritoriji […]

Grocka –  Gledalac kaže da mu komunalna Služba šalje račun za odnošenje smeća iako nije dobio kantu.Iz infostana su mu rekli da nije dužan da plaća smeće dok ne dobije kantu.Kante su deljene u maju mesecu ali nekoliko njih nije dobilo.Pita da li mora da plati račun? (Milan)

Iz GO Grocka odgovaraju:

 

Na teritoriji cele opštine su podeljene besplatne kante za odlaganje komunalnog otpada, koje su namenjene korisnicima usluga koji stanuju u objektima za individualno stanovanje. Ukoliko neko od korisnika nije preuzeo svoju kantu u periodima kada su one deljene na terenu, usled odsutnosti, to može učiniti svakog radnog dana u periodu od 07.30 do 15.30 časova, u prostorijama preduzeća „Eko Grocka“ doo Grocka, na adresi u ulici Petra Drapšina 21, Grocka. Ako korisnik nije u mogućnosti sam da preuzme i preveze kantu do svoje adrese, potrebno je da se preduzeću Eko Grocka javi telefonom, ostavi svoje podatke i ista će biti dostavljena na kućnu adresu korisnika.

Kante smo delili korisnicima sukcesivno, zavisno od mogućnosti, jer ista nije naša zakonska obaveza, niti uslov za plaćanje ispostavljenih računa.

 

Bežanijska kosa,ul. Vespučijeva – Gledalac kaže da duže vreme nemaju ulično svetlo I da se često kvari. Pita kada će biti popravljeno? (Vojin)

 

Iz JKP Javno osvetljenje odgovaraju:

 

U prethodnom periodu, ekipe JKP“Javno osvetljenje“Beograd su intenzivno izvodile radove adaptacije i sanacije instalacije javnog osvetljenja na predmetnoj lokaciji. Da bi ista neometano funkcinisala, potrebna je intervencija nadležnog JP Elektrodistribucija Srbije, o čemu smo ih blagovremeno obavestili, te očekujemo brz odziv.

 

Boleč – Gledalac kaže da su dobili kante za odlaganje smeća. Pita gde da odlaži kabastije smeće I mogu li da se vrate kontejneri? (Bojan)

Iz GO Grocka odgovaraju:

 

Na teritoriji cele opštine su podeljene besplatne kante za odlaganje komunalnog otpada, koje su namenjene korisnicima usluga koji stanuju u objektima za individualno stanovanje.

Kabasti otpad se odnosi po principu prijave, sa kućne adrese korisnika. Potrebno je da korisnik kontaktira preduzeće Eko Grocka (telefonom, mejlom, ili ličnim dolaskom u prostorije firme), ostavi svoje podatke i  kontakt telefon. Nakon dogovora o terminu kabasti otpad biva odnešen.

 

Pohvala za predsednika opštine Novi Beograd Bojana Bovana i saradnika Đorđa Trišića koji su omogućili  asfaltiranje puta na  Savskom nasipu! (Jelica)

 

Beokom je pohvalu gledateljke prosledio GO Novi Beograd.

 

 

Javni izvršitelji od 2010. godine preko PIO osiguranja, na penziju gospođe. stavljaju zabranu na isplatu između polovine i 2/3 penzije. Dug za stan u Vinči, koji gospođa ne poseduje od 2018 godine. Kome da se obrati gospođa kako bi rešila ovaj problem,  pošto niko ne želi da je  izvesti o visini duga? (Zora)

 

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera, preporučujemo gledateljki da isto pokuša rešiti sa Javnim izvršiteljem ili potražiocem dugovanja.U svakom slučaju savetujemo i angažovanje advokata.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana