Objavljeno: 09.12.2022. 10:18 Izmenjeno: 09.12.2022. 10:18

Gledateljka je izgubila novčanik 7.decembra, 8.decembra u četvrtak oko 17 h  na liniji broj 9 upoznala je vozača Miloša koji joj je pomogao oko svega, zeli da ga pohvali. (Ranka)   Beokom je pohvalu gledateljke preneo GSP Beograd     Gledalac se žali da je napravljena stanica na njegovoj privatnoj svojini, dok drugi tvrde da […]

Gledateljka je izgubila novčanik 7.decembra, 8.decembra u četvrtak oko 17 h  na liniji broj 9 upoznala je vozača Miloša koji joj je pomogao oko svega, zeli da ga pohvali. (Ranka)

 

Beokom je pohvalu gledateljke preneo GSP Beograd

 

 

Gledalac se žali da je napravljena stanica na njegovoj privatnoj svojini, dok drugi tvrde da je javna, Narodnih Heroja broj 2 Ralja? (Zoran)

 

Gledalac je po ovom pitanju već dobio odgovor od strane Sekretarijata za Javni prevoz I preporučujemo mu da, ukoliko nije zadovoljan istim I smatra da mu je povrđeno neko od prava, pokrene postupak pred nadležnim sudom za smetanje poseda.

 

 

Gandijeva 74, Blok 63 – prilikom podizanja materijala na susednoj zgradi komšija je ispred zgrade  napravio rupu dubine 1 metra još 2020 godine. Kada će problem biti saniran? (Ružica)

 

Iz GO Novi Beograd odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas da  je komunalni inspektor   evidentirao oštećenje i prijavu sa utvrđenim činjeničnim stanjem prosledio Odeljenju za građevinske  i  komunalne poslove  GO Novi Beograd -odseku za građevinske poslove kako bi se predlog sanacije uvrstio u  Program održavanja  saobraćajnih površina u javnoj svojini-  javnom korišćenju unutar bloka.

 

 

Gledatelj pita, kada će se regulisati parkinzi u Beogradu, jer je nedopustivo da mesta kao sto je Kalemegdan, Novo groblje, Centralno groblje itd. nemaju svoje parking prostore. (Žarko)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Nedostatak parking mesta i posledice toga u Gradu su evidentne, kako u centralnoj zoni, tako i u ostalim delovima. Osnovni razlozi nedostatka parking mesta su nasleđeno stanje saobraćajnog prostora, propusti u prethodnom periodu u planiranju i izgradnji potrebnog broja parking mesta uz objekte određene namene, porast stepena motorizacije, broja putovanja i zahteva za parkiranjem.

Sekretarijat za saobraćaj je nadležan za obeležavanje parking mesta u okviru javnih saobraćajnih površina (ulično parkiranje) i utvrđivanje režima parkiranja. U skladu sa nadležnostima Sekretarijat za saobraćaj preduzima mere u okviru svoje nadležnosti za poboljšanje uslova za parkiranje vozila. U centralnom delu Beograda je izvršeno prostorno i funkcionalno uređenje parkiranja, pri čemu je uveden zonski sistem parkiranja i definisane površine za dinamički, stacionarni i pešački saobraćaj.

Nedostatak parking mesta u pojedinim delovima grada ne može se obezbediti u okviru regulacije ulice. Nedostatak parking mesta  predstavlja urbanistički problem. Rešavanju problema prvenstveno treba pristupiti izgradnjom kapaciteta za parkiranje izvan regulacije ulice na parcelama stambenih objekata, slobodnim i unutarblokovskim površinama. U vezi planiranja i izgradnje dodatnih kapaciteta za parkiranje možete se  obratiti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove u smislu podnošenja inicijativa za izmenu ili izradu planske dokumentacije i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.

Istovremeno Vas obaveštavamo da je Strategijom razvoja grada Beograda i Planom održive urbane mobilnosti predviđen razvoj održive urbane mobilnosti putem promovisanja i razvoja javnog gradskog prevoza, biciklističkog i pešačkog saobraćaja, sa ciljem smanjenja upotrebe putničkih automobila.

 

Milljakovac- Da li moze da se vrati linija 504, koja je nekada isla kroz Borsku, Vareskom, Rakovackom, sada bez te linije mora dosta da se pesaci? (Sanja)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za javni prevoz i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana