Objavljeno: 08.12.2022. 14:18 Izmenjeno: 08.12.2022. 14:18

1. Ugrinovački put – Gledateljka pita zašto Komunalna Milicija piše kazne za parkiranje kod pijace I pošte kad ne postoji saobraćajni znak za zabranu parkiranja? (Vera)   Iz Sekretarijata  za inspekciju,nadzor i komunikaciju odgovaraju:   Povodom pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju a u vezi sa kaznama za parkiranje, obaveštavamo Vas sledeće: Komunalni […]

1. Ugrinovački put – Gledateljka pita zašto Komunalna Milicija piše kazne za parkiranje kod pijace I pošte kad ne postoji saobraćajni znak za zabranu parkiranja? (Vera)

 

Iz Sekretarijata  za inspekciju,nadzor i komunikaciju odgovaraju:

 

Povodom pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju a u vezi sa kaznama za parkiranje, obaveštavamo Vas sledeće:

Komunalni milicionari Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o komunalnoj miliciji i Odlukom o komunalnoj miliciji  preduzimaju mere u cilju sprečavanja nepropisnog parkiranja.

 

Članom 23. Odluke o komunalnom redu određene su javne površine na kojima je zabranjeno kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila, među kojima su: deo trotoara koji nije obeležen za parkiranje, odnosno parkiralište izvan granice obeleženih parking mesta, mesto na kome bi se onemogućio ili otežao pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak vozila sa parkirališta, kolski ulaz, odnosno izlaz iz zgrade ili dvorišta, saobraćajna traka ili tramvajska baštica namenjenoj isključivo za kretanje vozila javnog prevoza putnika, prilaz objektima, protivpožarni put, kolski prolaza između stambenih zgrada, interne saobraćajnice i slično.

 

Autobus 309 od Cvetkove pijace do Kaluđerice, putnik je dotrcao do prednjih vrata, ali vozac je zatvorio vrata I otisao, gledatelj želi da se kazni ponasanje vozaca jer nije zadovoljan prvobitnim odgovorom? (Radiša)

 

Iz GSP Beograd odgovaraju sledeće:

 

U SP Karaburma je indentifikovan vozač sa linije 43 protiv kojeg će biti pokrenut disciolinski postupak. Disciplinski postupak podrazumeva određene procedure i u zavisnosti od predhodnog profesionalnog ponašanja vozača predložiće se mere destomulacije, odnosno umanjenje zadare od 5% do 20%.

JKP GSP Beograd se zahvaljuje putnicima na upućenim primedbana koje omogućavaju da se nepravilnosti blagovremeno otklone, a nesaveso i neprofesionalno ponašanje zaposlenih sankcioniše.

Gledateljka prijavljuje  veliki broj pasa lutalica na Slanačkom putu I u Višnjičkoj banji. Pita zašto se ne vrši sterilizacija ili eutanazija kako bi se smanjio njihov broj? (Ljiljana)

 

 

Iz JKP Veterina Beograd odgovaraju:

 

JKP ,,Veterina Beograd“ je u poslednja dva meseca sa pomenutih lokacija pokupila pet napuštenih pasa, koji su zatim prošli Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Beograda, koji podrazumeva i sterilizaciju napuštenih pasa, upravo u cilju smanjenja populacije napuštenih životinja.

 

Zato, apelujemo na građane da nas pozovu u slučaju da se psi pojave, kako bi što veći broj pasa prošao pomenuti Program, što jeste jedan od naših ciljeva.

 

Pored toga, naglašavamo da je eutanazija pasa zakonom zabranjena, osim u medicinski opravdanim razlozima.

 

Gledateljka želi da uputi pitanje Ministarstvu zdravlja, da li lek za antikoagulantsku terapiju  može da se dobije sa pola plaćanja, s  obirom da je visoka cena u apotekama od 5000 dinara? Veliki su troškovi pacijenata koji moraju jako često da obavljaju I sve labaratorijske analize (Svetlana)

 

Beokom je pitanje prosledio Ministarstvu zdravlja i RFZO i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana