Objavljeno: 04.11.2022. 10:12 Izmenjeno: 04.11.2022. 10:12

Altina – Gledateljka pita kada će se izgraditi trotoari na uglu ulica Abebe Bekile i Servantesove? (Mirjana)   Odgovor Direkcije za GGZ:   Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji predmetne saobraćajnice u okviru koje bi bili izgrađeni i […]

Altina – Gledateljka pita kada će se izgraditi trotoari na uglu ulica Abebe Bekile i Servantesove? (Mirjana)

 

Odgovor Direkcije za GGZ:

 

Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji predmetne saobraćajnice u okviru koje bi bili izgrađeni i trotoari.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Potrebno je da se obratite nadležnoj gradskoj opštini, koja može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem.

 

 

Gledateljka se žali na grejanje Strumička 88, zvala je elektrane, ali jos niko nije dosao? (Sofija)

 

Novi Beograd – Bulevar Zorana Đinđića 8- Gledateljka se žali da su joj isključili grejanje. Prošle godine majstori su joj radili grejanje, međutim sad u kuhinji joj ne radi 10 radijatora, zvala je toplanu, još niko nije dosao? (Negoslava)

 

Zajednički odgovor na pitanja 2. i 3.

 

 

Jedini način da gledateljke prijave reklamaciju JKP „Beogradske elektrane“ je da pozovu Dispečerski centar – službu za prijavu kvarova na broj telefona 011  2093 – 011.

Na ovaj broj se podnose prijave kvarova koji se odnose na negrejanje, slab kvalitet grejanja i ostale poremećaje, izuzev curenja vode. Prilikom podnošenja reklamacije, potrebno je dostaviti podatke o tačnoj adresi za koju ulaže reklamaciju (ulica, kućni broj i broj stana), kao i podatke o podnosiocu reklamacije..

Preporučujemo gledateljkama da budu uporne u pozivima jer se u početku grejne sezone javlja veliki broj građana.

 

 

Gledateljka pita zašto pacijenti koji su operisali karcinom dojke piju lek nolvadeks 5 godina koji se u svetu više ne koristi, već postoje novi lekovi, i za koji pacijenti plaćaju učešće, koje stalno poskupljuje?Sad je cena 360 dinara, u aprilu  je bila 130 dinara, lek se koristi na mesec dana. (Sofija)

 

Beokom je pitanje prosledio Ministarstvu zdravlja i republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

Stepojevac – gledateljka kaže da ne radi ulično osvetljenje u ul. Spasenije Babović od broja 16-38. Pita kada će biti popravljeno? (Marina)

 

Iz JKP Javno osvetljenje odgovaraju:

 

Zahvaljujemo na dostavljenoj informaciji.

Uvidom u bazu podataka primljenih reklamacija građana, konstatovano je da prijava ne postoji za predmetnu lokaciju. Ekipe JKP“Javno osvetljenje“Beograd će reagovati blagovremeno, u skladu sa mogućnostima, kako bi instalacija javnog osvetljenja ponovo bila u funkciji.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana