Objavljeno: 06.10.2022. 14:24 Izmenjeno: 06.10.2022. 14:24

Gledateljka kaže da do dvorišta  ima suvo drvo, i dolazili su iz Zelenila (Slanački put br 2) da vide šta će da urade sa tim i ništa, od letos, drvo i dalje stoji.   Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:   Obaveštavamo Vas  da navedena površina   nije u  Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“. […]

Gledateljka kaže da do dvorišta  ima suvo drvo, i dolazili su iz Zelenila (Slanački put br 2) da vide šta će da urade sa tim i ništa, od letos, drvo i dalje stoji.

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas  da navedena površina   nije u  Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“.

 

Gledateljka pita kada će biti izgrađena kanalizacija u naselju Pretok – Borča?

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u naselju Pretok-Borča uslovljena je realizacijom kolektora u Zrenjaninskom putu, za koji je u toku izrada plana detaljne regulacije. Po završetku izrade plana i njegovom usvajanju u Skupštini Grada Beograda steći će se osnov da se započnu aktivnosti na pripremi za izgradnju kolektora u Zrenjaninskom putu, na delu koji prolazi pored naselja Pretok-Borča.

Gledateljka iz Mladenovca ima pohvalu za doktora Radovića iz novog Kliničkog centra. (Milana)

 

Beokom je pohvalu gledateljke prosledio KC Srbije s molbom da istu prenesu dr.Radoviću.

 

Gledateljka iz ulice Nevenke Urbane 19 ( bivša Dušana Radovića) pita zašto postoje profesionalni upravnici i ko je nametnuo tu funkciju i zašto? Promenili su jednog upravnika koji nije obavljao svoj posao savesno, dobili su drugog ali ni on ništa ne radi za stanare zgrade, uredno stanari plaćaju a upravnik ništa ne preduzima da se reše problemi u zgradi. (Violeta)

 

 Sve eventualne primedbe na rad profesionalnog upravnika stanari bi trebalo u ime skupštine stambene zajednice kao organa upravljanja koji odlučuje o svim pitanjima od interesa za stambenu zajednicu, da upute profesionalnom upravniku ili organizatoru profesionalnog upravljanja sa kojim imaju zaključen ugovor o upravljanju zgradom.

 

Zakon o stanovanju i održavanju zgrada predviđa da se profesionalni upravnik razrešava na isti način koji je predviđen za izbor.

– Da bi se profesionalni upravnik razrešio neophodno je da o tome bude doneta odluka na osnovu 2/3 glasova članova skupštine stanara. Nakon razrešenja stanari zgrade moraju da donesu odluku o izboru novog profesionalnog upravnika ili izaberu komšiju koji će raditi taj posao . Rad i ispunjenje obaveza profesionalnog upravnika može da proverava i komunalni inspektor iz opštine u kojoj upravnik radi.

 

Gledalac pita kada će kompletno biti asfaltirani prilazi I delovi puta u Beljini I Maniću koje su radili Putevi Srbije? (Milovan)

Iz JP Puteva Srbije odgovaraju:

Shodno Vašim pitanjima, možemo Vas obavestiti da su radovi na predmetnom putnom pravcu koji su bili u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ izvedeni i završeni u skladu sa planom i predmerom.

 

Vašeg znanja radi, izrađena je tehnička dokumentacija za sanaciju klizišta na pomenutoj deonici, o čijem početku će javnost biti blagovremeno obaveštena.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana