Objavljeno: 05.10.2022. 14:10 Izmenjeno: 05.10.2022. 14:10

Bežanisjka kosa, Nede Spasojević 19, Pre mesec dana stanari su prijavili da je bila poplava i poslali su mail, tj zamolili su da im se očiste slivnici. Na teren je izašla jedna ekipa sa kombijem i konstatovala da moraju da pošalju veće vozilo. Niko do sada nije izašao na teren.(Milan)   Iz JKP BVK odgovaraju: […]

Bežanisjka kosa, Nede Spasojević 19, Pre mesec dana stanari su prijavili da je bila poplava i poslali su mail, tj zamolili su da im se očiste slivnici. Na teren je izašla jedna ekipa sa kombijem i konstatovala da moraju da pošalju veće vozilo. Niko do sada nije izašao na teren.(Milan)

 

Iz JKP BVK odgovaraju:

 

Ekipa sektora kanalizacione mreže je dana 12.07. vršila čišćenje slivnika na predmetnoj lokaciji. Ekipa će u najkraćem mogućem roku ponovo izaći na adresu i proveriti da li su slivnici u funkcionalnom stanju.

Opština Palilula, Vojvode Micka, Gledatelj je prijavljivao i ranije, od broja 1 Vojvode micka pa naniže, napravljen je trotoar sa desne strane, ali su parkirana vozila, zauzet je trotoar. Mole da se u toj ulici postave stubići da bi se oslobodio trotoar.(Milovan)

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju sledeće;

Zakonom o bezbednosti saobraćaja je propisano da je zaustavljanje i parkiranje na trotoaru zabranjeno.

U skladu sa navedenim činjenicama, Sekretarijat za saobraćaj praktikuje ugradnju stubića samo na kratkom potezu ulice, pre svega sa ciljem obezbeđivanja pristupa i preglednosti na pešačkim prelazima ili raskrsnicama.

Postavljanje stubića na dužem potezu ulice nije svrsishodno jer se radi o saobraćajnoj opremi za čiju je ugradnju i održavanje neophodno izdvojiti značajna sredstva, pri čemu se problem nepropisnog parkiranja ne rešava već se, ukoliko nema kontrole, problem premešta na kraj fronta ugrađenih stubića ili u susednu ulicu. Time se obesmšljava investicija u ugradnju stubića, ali što je još gore, obesmišljva se sama izgradnja trotoara.

Za kontrolu nepropisnog parkiranja na trotoarima je neophodno postupanje Saobraćajne policije, a za kontrolu komunalnog reda je nadležna Komunalna milicija.

 

Zemun ulica Šilerova 59 –  gledateljka pita kako da se priključi  na kišnu kanalizaciju kada je uslov da se ispred kuće napravi šaht ali gledateljka nema mogućnost jer je ispred njene kapije vodovodni kolektor , a drugo pitanje je zašto I dalje plaća uvođenje kanalizacije kada je inspekcija drugi stabemi objekat oslobodila plaćanja jer je u rušenju. (Ljiljana)

 

Iz JKP BVK odgovaraju:

 

Na osnovu nivoa dostavljenih podatka, obaveštavamo vas da u Ulici Šilerovoj postoji vodovodna i fekalna kanalizaciona mreža, a ne postoji  gradska atmosferska kanalizacija. U skladu sa standardima i propisima JKP“Beogradski vodovod i kanalizacija“, vodomerni šaht kao i granični revizioni silaz kanalizacije se postavlja u parceli objekta na 1,5m od regulacione linije,  a ne na javnu površinu ili saobraćajnicu. Takođe, ne dozvoljava se priključenje atmosferskih voda u fekalnu  kanalizaciju.

Gledalac pita do kada će stambeni krediti da poskupljuju tj kamata da raste (Zoran)

 

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera, preporučujemo gledaocu da se za dobijanje ove informacije obrati banci kod koje je podigao kredit.

 

20. septembra je gledalac prijavio da mu je strujomer blokiran, tj da je ne meri jeftinu struju, obecali su mu da ce izaci na teren,  gledatelj se vratio sa puta 30.09 i ništa se nije promenilo i nema jeftinu struju. EDB 232544941. (Radovan)

Iz ED Beograd odgovaraju:

Dana 23.09.2022.g po nalogu za rad br.3748522 EDB 323544941 za kontrolu mernog mesta,na teren je izašla ekipa montera Službe za održavanje M.M Ogranak Banovo Brdo izvršila kontrolu i konstatovala da je potrebno zameniti brojilo.

Dana 27.09.2022.g otvoren je nalogu za rad br.3764623 za zamenu brojila,dana 05.10.2022.g na teren je izašla ekipa montera Službe za održavanje M.M Ogranak Banovo Brdo izvršila zamenu brojila a merno mesto dovela u tehnički ispravno stanje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana