Objavljeno: 10.08.2022. 11:03 Izmenjeno: 10.08.2022. 11:03

Gledateljka pita kada će Opština Stari grad raspisati konkurs za finansiranje energetske sanacije stambenih zgrada? (Milena)   Iz GO Stari grad odgovaraju:   u februaru mesecu Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, kao i gradske […]

Gledateljka pita kada će Opština Stari grad raspisati konkurs za finansiranje energetske sanacije stambenih zgrada? (Milena)

 

Iz GO Stari grad odgovaraju:

 

u februaru mesecu Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, kao i gradske opštine, te je GO Stari grad aplicirala na istom u skladu sa uslovima konkursa. U toku je kreiranje preliminarsne, odnosno konačne rang liste odobrenih prijava pa u ovom trenutku nemamo tačnu informaciju koliko će se finansijskih sredstva odobriti opštini Stari grad. Gradska opština Stari grad će sufinansirati projekat sanacije sa 50%, a nakon dobijanja sredstava će se po hitnom postupku preduzeti sve neophodne proceduralne radnje kako bi se do kraja tekuće godine završili svi radovi.

Gospodin poseduje stan od 43 kvadratna metra ( stan + terasa). Zašto plaća grejanje za celu kvadraturu kada je terasa otvorena? (Srboljub)

 

Iz JKP Beogradske elektrane odgovaraju:

 

Ukoliko korisnik ima primedbu na površinu, može podneti zahtev za izmenu parametara.

 

Uz zahtev treba da priloži fotokopiju osnove stana iz osnovnog AG projekta ili kotiran crtež (osnovu) stana, izrađen i overen od strane odgovornog lica arhitektonske, građevinske struke ili od strane sudskog veštaka.

Po dobijanju kompletne dokumentacije tehnička lica JKP „Beogradske elektrane“ će izvršiti proveru na licu mesta, a nakon toga obavestiti JKP „Infostan Tehnologije“ o novoustanovljenoj površini.

 

Zvezdara, Mirijevo, Matice srpske – Gledateljka pita da li postoji mogućnost da se na stajalištu „16. oktobar“ u Ulici Matice srpske postave nadstrešnice da klupama za sedenje.  (Anđelka)

Iz Sekretarijata za javni prevoz su odgovorili sledeće:

 

Nastavak aktivnosti nabavke i montaže nadstrešnica na stajalištima JLPP planiran je i za 2022. godinu, kada će biti razmotrena i mogućnost ugradnje nadstrešnica na stajalištu JLPP „16. oktobar“ u ul. Matice Srpske.

 

Opština Zemun – gledateljkakaže da je nestala građevinska dozvola od kuće koja se nalazi u Zemunu – Novi grad – Branka Pećaša. Gledateljka kaže da ona ima kopiju građevinske dozvole ali rekli su joj da ne mogu na taj primerak da joj stave pečat. Zašto? (Ruža)

 

Beokom servis je pitanje prosledio GO Zemun i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

Gledateljka pita kada će biti zamena stolarije uz pomoć države , u pitanju je opština Voždovac? (Radmila)

 

Iz GO Voždovac odgovaraju:

 

Opština Voždovac je zbog prinudne naplate presude spora iz 1977. godine ostala bez mogućnosti da vrši bilo kakve projekte, zbog čega je predsednica Opštine Ivana Tomić Ilić podnela krivičnu prijavu protiv NN lica.

Sa računa Opštine je skinuto 289 miliona dinara prinudnom naplatom i dok se ne ostvare uslovi obustavljeni su svi projekti, ali uz pomoć Grada Beograda i Republike Srbije građani neće trpeti posledice.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana