Objavljeno: 10.06.2021. 08:59 Izmenjeno: 10.06.2021. 08:59

Kod škole Ujedinjene nacije na Ceraku dužinom trotoara su parkirani automobili kao i na trotoarima većine ulica koje vode do škole, deca su prinuđena da idu do škole kolovozom , postoji li rešenje da se uklone automobili sa trotoara bar u neposrednoj blizini škole? (Slavko)   Iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije su nam odgovorili […]

Kod škole Ujedinjene nacije na Ceraku dužinom trotoara su parkirani automobili kao i na trotoarima većine ulica koje vode do škole, deca su prinuđena da idu do škole kolovozom , postoji li rešenje da se uklone automobili sa trotoara bar u neposrednoj blizini škole? (Slavko)

 

Iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije su nam odgovorili sledeće:

 

U vezi sa postavljenim pitanjem, obaveštavamo vas da je Sekretarijat za poslove komunalne milicije, dana 09.06.2021. godine, izvršio kontrolu poštovanja komunalnog reda na navedenoj lokaciji kod Osnovne škole „Ujedinjene nacija“ na Ceraku, GO Čukarica, i tom prilikom sankcionisano je 9 nepropisno parkiranih vozila, koja su fotografisana i čijim će vlasnicima na adresu upisanu u saobraćajnoj dozvoli biti upućeno obaveštenje o učinjenom prekršaju. U navedenom obaveštenju nalazi se činjenični opis prekršaja sa navođenjem propisa koji je prekršen, zatim podaci za uplatu, fotodokumentacija sačinjena na licu mesta i druge instrukcije po kojima je vlasnik vozila obavezan da postupi u ostavljenom roku.

Sekretarijat za poslove komunalne milicije će i u buduće vršiti kontrolu poštovanja propisa grada kako po službenoj dužnosti (samostalnim angažovanjem), tako i po prijavama državnih organa i građana na celoj teritoriji grada.

 

Prijave za narušavanje komunalnog reda, u smislu parkiranja i ostavljanja motornih vozila suprotno odredbama odluka Grada, u trenutku narušavanja, radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, potrebno je da se upute Sekretarijatu za poslove komunalne milicije grada Beograda telefonskim putem na broj 0800/110-011, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika, po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere na koje su ovlašćeni.

 

Postupanje po svim prijavama građana je u najkraćem mogućem roku kao i uspostavljanje komunalnog reda u gradu neposrednim radom na terenu, prioritet koji Sekretarijat za poslove komunalne milicije nastoji da ostvari, pri čemu se neposredne potrebe građana uzimaju u obzir uvek kada je to moguće, a u skladu sa mogućnostima Sekretarijata, prethodno utvrđenom rasporedu i raspoloživom broju patrola, kao i od obaveza koje Sekretarijat ima i u drugim oblastima svog delovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana