Brnabić: Izvinjenje Zemana jednoj drukčijoj Srbiji Studio B

Objavljeno: 20.05.2021. 16:17 Izmenjeno: 21.05.2021. 10:13

Neshvatljiva je ogorčenost ljudi koji komentarišu da se predsednik Češke Miloš Zeman izvinio za NATO bombardovanje Srbiji pogrešnoj osobi, odnosno predsedniku Aleksandru Vučiću, kaže premijerka Ana Brnabić

Ona navodi da je predsednik Vučić učinio istorijske iskorake u građenju veza s mnogim državama, uključujući i Češku Republiku. Mnogo sebe, svoje energije i znanja predsednik Vučić uložio je u to i na kraju krajeva to izvinjenje koje je došlo Srbiji i jeste, s jedne strane, rezultat njegovih napora da uspostavi takve odnose sa predsednikom Zemanom.

Predsednica Vlade Srbije je, odgovarajući na pitanja novinara, kazala da je naslovna stranica lista „Danas“, na kojoj stoji da je Vučić pogrešna osoba za Zemanovo izvinjenje, neshvatljiva i sramotna.

Premijerka smatra da je češki predsednik uputio izvinjenje Srbiji preko prave osobe i dodaje da bi to rekla kada bi bila toliko preteciozna da se meša u lične odluke predsednika Češke. Ministar unutrašnjh poslova Aleksandar Vulin kaže da izvinjenje Miloša Zemana pokazuje koliko je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić sada drukčija zemlja.

Ministar inostranih poslova Nikola Selaković izvinjenje češkog predsednika ocenio je kao hrabar potez na koji nijedan pripadnik srpskog roda nije mogao da ostane ravnodušan. Izvinjenje ima više dimenzija, doživeli smo to kao jednu vrstu zakasnele pravde i to je učinio predsednik Češke, koji je u vreme agresije bio predsednik Vlade. To je priznanje i našoj današnjoj politici, ogromno priznanje Vučiću, kaže Selaković i dodaje da je to i emotivan trenutak, istorijski dan i pokazatelj koliko je danas Srbija jaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana