Objavljeno: 11.05.2021. 08:09 Izmenjeno: 11.05.2021. 08:09

Gledateljka je za dvorište oko kuće dobila Rešenje o odvodnjavanju Srbija voda. Zašto kada ovo rešenje niko u njenom okruženju nije dobio? (Anica)   IZ JVP Srbijavode su odgovorili:   JVP „Srbijavode“, u skladu sa Zakonom o  naknadama za korišćenje javnih dobara, utvrđuje naknadu za odvodnjavanje (čl. 85-89), na osnovu podataka o zemljištu i vlasnicima, […]

Gledateljka je za dvorište oko kuće dobila Rešenje o odvodnjavanju Srbija voda. Zašto kada ovo rešenje niko u njenom okruženju nije dobio? (Anica)

 

IZ JVP Srbijavode su odgovorili:

 

JVP „Srbijavode“, u skladu sa Zakonom o  naknadama za korišćenje javnih dobara, utvrđuje naknadu za odvodnjavanje (čl. 85-89), na osnovu podataka o zemljištu i vlasnicima, odnosno korisnicima zemljišta koje dobija od nadležne službe za katastar nepokretnosti, po vrsti zemljišta, kulturi i klasi za svaku katastarsku opštinu.

Po podacima dobijenim od nadležne službe utvrđena je obaveza plaćanja naknade za vlasništvo koje gledateljka ima u skladu sa Zakonom. Ukoliko u okruženju gde gledateljka živi drugi vlasnici nisu dobili rešenja i ona smatra da je rešenje ne osnovano može se uložiti žalba, na način predviđen poukom o pravnom sredstvu navedenom u rešenju.

Ukoliko je žalba uložena, po njoj će biti postupano, a odgovor će biti dostavljen podnosiocu žalbe.

Takođe napominjemo da svaki obveznik dobro pogleda u rešenju za vlasništvo koje parcele je dobio rešenje, jer se rešenje dostavlja na adresu vlasnika zemljišta i za njegove obaveze plaćanja naknade za zemljište čiji je on vlasnik u nekoj drugoj opštini ili gradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana