Objavljeno: 29.04.2021. 11:51 Izmenjeno: 29.04.2021. 11:54

Gledalac pita da li postoji kućni red u prigradski naseljima ? Da li mogu u bilo koje doba dana, noći da se seku drva, kosi trava? (Bojan) Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove odgovaraju: Povodom pitanja koje ste dostavili ovom Sekretarijatu, putem elektronske pošte, a koje  se odnosi  na obavezu poštovanja kućnog reda i […]

Gledalac pita da li postoji kućni red u prigradski naseljima ? Da li mogu u bilo koje doba dana, noći da se seku drva, kosi trava? (Bojan)

Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove odgovaraju:

Povodom pitanja koje ste dostavili ovom Sekretarijatu, putem elektronske pošte, a koje  se odnosi  na obavezu poštovanja kućnog reda i u prigradskim naseljima, vezano za košenje trave, seču drveća i td.,  ovim putem Vas obaveštavamo sledeće:

Grad Beograd je u novembru mesecu usvojio Odluku o opštim pravilima  kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Beograda („Službeni list grada Beograda“ br.101/2019) kojom se uređuju opšta pravila kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Beograda u skladu sa zakonom kojim se uređuje stanovanje i održavanje zgrada.

Članom 5. Odluke, propisano je da je radnim danima u vremenu od 16.00 do 18.00 i od 22.00 do 7.00 časova narednog dana, a u danima vikenda u vremenu od 14.00 do 18.00 časova i od 22.00 do 8.00 časova subotom i 10.00 časova nedeljom, stanari se moraju ponašati na način koji obezbeđuje mir i tišinu u zgradi (vreme odmora).

Vreme odmora mora se poštovati i pri korišćenju mašina za održavanje zelenih površina oko zgrade (kosačica, motorna testera i slično).

Odluka se primenjuje na celoj teritoriji grada Beograda, ali se odnosi na oblike kolektivnog stanovanja.

Kako se iz vašeg pitanja ne može zaključiti da li se radi o privatnom ili kolektivnom stanovanju, to je potrebno  precizirati pitanje.

Patrisa Lumumbe 15 – U pola zgrade nemaju rasvetu u hodnicima, prijavili ali niko  ne reaguje. (Olivera)

Iz JP Gradsko stambene su nas obavestili da je  kvar  otklonjen i rasveta normalno funkcioniše.

Ugao Čegarske i ulice Svetog Nikole na Zvezdari – Zahtev za  postavaljanjem 2 ležeća policajca i pešački prelaz radi bahatih vozača  podnet  je Sekratarijatu za saobraćaj pre mesec dana. Kada će biti realizovan? (Miladin)

Iz Sekretarijata za saobraćaj su nam odgovorili:

Obaveštavamo vas da uvidom u postojeću arhivu zahteva građana nismo pronašli zahtev za obeležavanje pešačkog prelaza i postavljanje fizičkih prepreka na uglu Čegarske i Ulice Svetog Nikole.

Kako bismo mogli da odgovorimo na vaše pitanje, molimo vas da nam dostavite delovodni broj zahteva građana koji je podnet Sekretarijatu za saobraćaj ili precizan datum podnošenja predmetnog zahteva.

Gledateljka kaže da je  Problem  smeće na Dunavskom keju kod splava Koliba Stara čarda.    Traži da reaguje inspekcija.   (Mara)

 

Povodom pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a u vezi sa smećem na Dunavskom keju, obaveštavamo Vas sledeće:

Komunalni inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove je izvršio kontrolu na licu mesta – u području oko splava „Stara čarda“, i utvrdio da na tom području nema nagomilanog smeća.

Grocka – pre četiri dana poštar  je dostavio paket sa vitaminima za brata gledatelja. U povratku uzeo je dostavljen paket pošto je objasnio da je pogrešna adresa. Kada će paketi  biti isporučeni i zašto je poštar uzeo paket već isporučen? (Boriša)

Beokom je pitanje prosledio JP Pošte Srbije i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Response to “”

  1. nije teško biti fin каже:

    Da li postoji i važi kućni red u ruralnoj sredini, privatna kuća, komšija pušta preglasno muziku čim dođem s posla, ili drugi(koji nigde ne radi) subotom i nedeqom u 6, 6,15 kao nešto zakucava u dvorištu od 5 ari, neposredno ispod prozora gde spavam!? Prijaviš policiji, oni meni da imaju pravo u svom dvorištu. Šok. Više i nezovem nikoga, jer uvek ostaju nekažnjeni i smeju mi se. Zar nije bolja preventiva, nego tek kad se (ne daj Bože) nešto krupnije desi!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana