Objavljeno: 20.04.2021. 12:00 Izmenjeno: 20.04.2021. 12:00

Ohridska 1. – Gledateljka kaže da je pukla cev od grejanja u stanu i da su iz elektrana dolazili, ispustili svu vodu iz sistema u podrum, napravili im poplavu , tako ostavili i otišli.Pita zašto kvar nije popravljen i ko je odgovoran za poplavu? (Jasmina) Iz JKP Beogradske elektrane su odgovorili sledeće: Obaveštavamo Vas da […]

Ohridska 1. – Gledateljka kaže da je pukla cev od grejanja u stanu i da su iz elektrana dolazili, ispustili svu vodu iz sistema u podrum, napravili im poplavu , tako ostavili i otišli.Pita zašto kvar nije popravljen i ko je odgovoran za poplavu? (Jasmina)

Iz JKP Beogradske elektrane su odgovorili sledeće:

Obaveštavamo Vas da je dana 14.04.2021.god. u 17:42 časova prijavljeno curenje na cevi na usponskom vodu objekta u ul. Ohridska 1 između stanova 60 i 68. Nakon toga je ekipa JKP „Beogradske elektrane“ izvršila pražnjenje kućne grejne instalacije u predajnoj stanici pomoću creva koje je izvučeno van podstanice kako ne bi došlo do izlivanja vode u podrumskim prostorijama.

Takođe Vas obaveštavamo da je dana 15. 04.2021. god. ekipa JKP „Beogradske elektrane“ pristupila zameni pomenute dotrajale cevi u stanu 68 .  Radovi na sanaciji cevi su završeni krenulo se sa  punjenjem  kućne grejne instalacije ,  koja će biti napunjena do 15 časova.

Tramvajska linija br.3. četvrtu godina ne saobraća na delu od Careve ćuprije do Topčidera (do letnje pozornice u Topčideru). Električni kablovi koje koriste tramvaji na 30 metara su popadali i leže po zemlji. Niti ko obilazi, niti kontroliše, a ljudi ,pošto nema ulice, idu tramvajskim šinama. (Sena)

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

Obaveštavamo Vas da smo uputili nalog nadležnoj službi JKP GSP „Beograd“ da obavi obilazak predmetne deonice tramvajske pruge kako bi se proverili navodi. Ukoliko je pao kabl, isti će biti obezbeđen ili uklonjen. Tramvajski kolosek koji prolazi ovom deonicom je u potpunosti odvojen od drumskog, kao i od trotoara, tako da nije predviđeno kretanje pešaka u navedenoj zoni. Ispratićemo i pomoći u rešavanju navedene situacije.

Takođe, podsećamo da je zbog rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici privremeno ukinuta tramvajska linija 3, a uspostavljena autobuska linija 3a, koja saobraća od Savskog trga do Kneževca i čija trasa ne prolazi tramvajskom bašticom.

Sve pohvale za Zemunsku bolnicu.Gledateljka je bila kovid pacijent 10 dana.Takav tretman,takva ekipa lekara,sestara koje bdiju nad pacijentima I dan I noć,to nigde nije videla.Svaka čast (Vera)

Beokom je pohvalu gledateljke prosledio direktoru Zemunske bolnice.

Ul.Ivana Milutinovića br.16,Kaluđerica – odelenje građevinske inspekcije ne radi uopšte dve godine. Komšija ozidao na ogradni zid ,i ploču udario. Doneto je izvršno rešenje da se to ruši. Oni to nisu uradili, a svakog dana ih zove telefonom po 50 puta neće da se jave, ide kod njih ne puštaju ga. (Miomir)

Po ovom pitanju gledalac je već dobio odgovor od GO Grocka, da su preuzimanjem Građevinske inspekcije od strane Gradske uprave, svi aktivni predmeti prosleđeni Sekretarijatu za inspekcijske poslove – građevinskoj inspekciji, gde se gledalac može obratiti odeljenju izvršenja, radi izvršenja pomenutog rešenja.

Gledalac kaže da su dobili račune na teritoriji opštine Barajevo. Samo za iznošenje smeća poskupelo je skoro 120-130%. pita na osnovu čega je toliko odjednom poskupelo? (Miomir)

Iz JKP 10.oktobar  Barajevo odgovaraju:

Postupajući po Vašem mejlu od dana 19.04.2021. godine obaveštavamo Vas sledeće:

Na osnovu Člana 28 stav 1 Zakona o komunalnim delatnostima Odluku o promeni cena komunalnih usluga donosi vršilac komunalne delatnosti na koju saglasnost daje osnivač. Obzirom da cena komunalnih usluga iznošenja smeća na osnovu napred navedenog Zakona o komunalnim delatnostima nisu usklađivane od 2015 godine, bilo je neophodno za dalje funkcionisanje preduzeća da dodje do povećanja cena komunalnih usluga obzirom na posebnu specifičnost to jest udaljenost deponije za odlaganje smeća sa teritorije Gradske opštine Barajevo do deponije koja se nalazi u Vinči a u cilju smanjenja razlike između stvarnih mesečnih troškova za vršenje ove usluge koje ima preduzeće. Na osnovu člana 36 Odluke o upravljanju komunalnim, inertnim I neopasnim otpadom propisano je da se cena za odvoženje kućnog otpada obračunava po metru kvadratnom stambenog prostora I plaća se mesečno, ili po zapremini kanti I broju pražnjenja istih plaća se mesečno gde je zastupljen sistem sakupljanja otpada u individualnim kantama. Obzirom da se postepeno na teritoriji Gradske opštine Barajevo prelazi sa odlaganja smeća iz kontejnera u kante.  Takođe smo prilikom dostavljanja Odluke o utvrđivanju cena komunalnih usluga za 2021 godinu javnom preduzeću Infostan tehnologije koje za nas vrši naplatu komunalnih usluga i naknada na osnovu zaključenog Ugovora prosledili obaveštenje koje je štampano na poleđini za dati mesec o povećanju cena komunalnih usluga za sve korisnike komunalnih usluga na teritoriji opštine Barajevo tako da su građani bili obavešteni da će se od 01.01.2021. godine doći do povećanja cena za ovu komunalnu uslugu. Obzirom na napred izneto preduzeće je usklađivanje cena izvršilo u skladu sa Zakonskim propisima.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana