Objavljeno: 30.03.2021. 08:16 Izmenjeno: 30.03.2021. 08:16

Dr Ivana Ribara – Gledateljka kaže da  plaća grejanje 12 meseci, a isključuju ga čim je malo toplije. Može li bar ujutru i uveče da se uključi i bude toplije, kada ustaju deca i stari i uveče kada se kupaju.Hladno je mnogo u stanovima. (Vera) Iz JKP Beogradske elektrane odgovaraju: Odlukom Skupštine grada Beograda, u […]

Dr Ivana Ribara – Gledateljka kaže da  plaća grejanje 12 meseci, a isključuju ga čim je malo toplije. Može li bar ujutru i uveče da se uključi i bude toplije, kada ustaju deca i stari i uveče kada se kupaju.Hladno je mnogo u stanovima. (Vera)

Iz JKP Beogradske elektrane odgovaraju:

Odlukom Skupštine grada Beograda, u cilju ravnomernog opterećenja kućnog budžeta građana, omogućeno je da korisnici troškove za utrošenu toplotnu energiju, odnosno grejanje, plaćaju 12 meseci u godini. Preciznije, troškovi za grejanje koji se ostvare u toku grejne sezone pravilno se raspoređuju na jednakih 12 mesečnih rata, kako bi se korisnicima olakšalo plaćanje.

Isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može da se prekine u slučajevima povoljne temperature spoljašnjeg vazduha. Prekid isporuke vrši se kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata. Ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža. Prekid isporuke toplotne energije ne može biti kraći od četiri sata.

Isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 06.00 i 09.00h temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana