Objavljeno: 06.05.2020. 09:21 Izmenjeno: 06.05.2020. 09:21

Gledalac pita kada će da početi da rade geronto domaćice? (Vladeta) Povodom upita, dostavljenog Ustanovi Gerontološki centar Beograd, vezano za početak rada geronto-domaćica, obaveštavamo Vas da usluga socijalne zaštite „Pomoć u kući“ funkcioniše bez prekida, i svakodnevno se pružala i pruža korisnicima, i tokom trajanja vanredne situacije. Sadržaj usluge je redukovan a razlog je pojava […]

Gledalac pita kada će da početi da rade geronto domaćice? (Vladeta)

Povodom upita, dostavljenog Ustanovi Gerontološki centar Beograd, vezano za početak rada geronto-domaćica, obaveštavamo Vas da usluga socijalne zaštite „Pomoć u kući“ funkcioniše bez prekida, i svakodnevno se pružala i pruža korisnicima, i tokom trajanja vanredne situacije. Sadržaj usluge je redukovan a razlog je pojava epidemije zarazne bolesti COVID-19 koju uzrokuje teški akutni respiratorni sindrom virus korona 2 (SARS-CoV-2), koja epidemija je proglašena Naredbom ministra zdravlja o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19, i koja predstavlja naročiti rizik po bezbednost i zdravlje upravo starije populacije.
Sam sadržaj usluge je opredeljen između rizika koji pojava novog virusa nosi po zdravlje i bezbednost korisnika s jedne strane, i najboljeg interesa korisnika i njihovih potreba u svakodnevnom funkcionisanju, s druge strane.

Konkretno, gospodin Vladeta Simić, koji je postavio pitanje nije korisnik usluge socijalne zaštite „Pomoć u kući“ pa je, nužno, odgovor na njegovo pitanje uopšten.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana