Objavljeno: 04.01.2018. 13:59 Izmenjeno: 04.01.2018. 13:59

Gledateljka pita zašto se uzima penzionerima od penzije, a niko ih ne pita kako izdržavaju svoju decu koja su nezaposlena. (Gordana)   Zbog aktuelne nestabilne političke situacije u svetu i posledica ekonomske krize iz 2008. godine, finansije Republike Srbije bile su u jednom trenutku blizu fiskalnog haosa. Smanjenje plata i penzija od 25.000 dinara pa […]

Gledateljka pita zašto se uzima penzionerima od penzije, a niko ih ne pita kako izdržavaju svoju decu koja su nezaposlena. (Gordana)

 

Zbog aktuelne nestabilne političke situacije u svetu i posledica ekonomske krize iz 2008. godine, finansije Republike Srbije bile su u jednom trenutku blizu fiskalnog haosa. Smanjenje plata i penzija od 25.000 dinara pa naviše bila je nepopularna ali potrebna mera da bi se finansije stabilizovale, pošto je bilo dovedeno u pitanje isplaćivanje svih plata i penzija. Pošto se fiskalna situacija stabilizovala, radi se na tome da se plate i penzije vrate na nivo od pre umanjenja i možda i povećaju. Najnovijim dogovorom Vlade Srbije i MMF-a doći će do povećanja iznosa penzija za pet odsto.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana