Objavljeno: 29.12.2017. 13:07 Izmenjeno: 29.12.2017. 13:07

Kada će biti vraćene subvencije za „Infostan“ pre 4 godine dobio rešenje o privremenom ukidanju subvencije, pa pita: do kada traje to privremeno rešenje, jer je učesnik ratova i smatra da mu to pravo pripada.   Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu dobili smo odgovor da Grad Beograd, imajući u vidu potrebe najugroženijih građana i porodica, […]

Kada će biti vraćene subvencije za „Infostan“ pre 4 godine dobio rešenje o privremenom ukidanju subvencije, pa pita: do kada traje to privremeno rešenje, jer je učesnik ratova i smatra da mu to pravo pripada.

 

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu dobili smo odgovor da Grad Beograd, imajući u vidu potrebe najugroženijih građana i porodica, i pored teške finansijske situacije, pruža zaštitu najsiromašnijim i najosetljivijim kategorijima Beograđana, zato je obezbedio subvencije za plaćanje komunalnih proizvoda i usluga, koje su u Sistemu objedinjene naplate preko uplatnica JKP „Infostan tehnologije“. Subvencije na komunalne usluge utvrdio grad Beograd Odlukom o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga. Iznos subvencija smanjen je sa 50 na 30% 22.04.2014. godine tako da su ovom izmenom obuhvaćene sledeće kategorije: lica koja dobijaju pomoć i negu drugog lica, oni koji imaju najniže penzije, lica sa mesečnim primanjima po propisima iz boračke i invalidske zaštite. Ove subvencije važe samo ukoliko je iznos na računu do 8000 dinara, a deo koji je preko tog iznosa ne podleže subvencijama. Takođe, neredovno plaćanje može dovesti do ukidanja subvencija.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana