Vučić na RTS-u: Hirurg Radojičić prvi na listi za Beograd Studio B, RTS

PolitikaPolitika Pocetna 14. 01. 2018. 10:43:42

Predsednik Srbije najavio da će Izbori u Beogradu biti 4. ili 11. marta. Profesor medicinskog fakulteta direktor bolnice u Tiršovoj Dr Zoran Radojčić prvi je na izbornoj listi Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd. Vučić je gostujući na RTS-u rekao da od posete premijera Japana Šinzo Abea očekuje značajnije investicije i uvećanje trgovinske razmene.

vucic-tviter

Vučić je rekao da uvek ima tremu pred dolazak nekog državnika.

„I kada slušamo himne da ne pogrešite nešto u protokolu, da gost ide sa desne strane, da se sa prave strane okrenete, da nigde svoju zemlju ne obrukate, a da ne pričam o onome što je sadržajnije od forme, a to su suštinski razgovori“, istakao je Vučić.

Smatra da je Abe veoma odgovoran čovek koji vodi zemlju veoma odgovornih ljudi.

„Bio sam u Japanu i video sam koliko su vredni, oni će ovde slati svoje stručnjake“, napomenuo je Vučić dodajući da će se delegacija Japana tokom turneje najduže zadržati u Srbiji.

„Mi smo jedina zemlja u regionu u koju dolaze i ljudi u Srbiji treba da budu ponosni na svoju zemlju“, istakao je Vučić.

 

O listi za Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će izbori za Beograd biti raspisani u ponedeljak ili utorak, da će biti održani 4. ili 11. marta i da će prvi na listi „Alekdandar Vučić – zato što volimo Beograd“ biti dr Zoran Radojičić, generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici.

Vučić gostujući na RTS nije isključio mogućnost da Radojičić bude i geradonačelnik Beograda.

Prema njegovim rečima, reč je o čoveku koji ima „izvanrednu glad, energiju i želju“ da napravi bolje zdravstvene uslove i za našu decu i stare.

Druga na listi biće istaknuta balerina Aja Jung, koja, kaže, hoće da pravi promene u kulturi.

Takođe, na listi će biti i dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević, dr Ljiljana Marković sa Filološkog fakulteta.

„Od sportista imamo i ‘grobare’ i ‘delije’, od Gorana Grbovića, Milana Gurovića. Na listi je i Jelena Nikolić – supruga rukometaša Petra Nenadića, tu je i Bojana Brešković Bojić, gospodin Nakarada iz Muzeja savremene umetnosti“, rekao je predsednik.

Vučić je istakao da lista za Beograd neće biti stranačka lista.

„To neće biti lista SNS jer nigde neće pisati SNS, to nije ni lista naših prijatelja sa kojima sarađujemo… Ovo nije lista političkih stranaka, ali ćemo svi da podržimo tu listu“, rekao je Vučić.

Istakao je da će se na izborima za Beograd voditi „borba između prošlosti, onih koji su obavljali pljačkaške privatizacije“ i onih koji su Beograd razvili.

„Pogodile su me reči mitropolita Amfilohija“

Komentarišući izjavu mitropolita Amfilohija o KiM, kada je rekao da politika predsednika Srbije „vodi izdaji Kosova i Metohije“, Vučić je rekao da su ga reči mitropolita pogodile.

„Pogodilo me lično zato što mislim da nisam to zaslužio, jer je govorio o nečemu što misli da se može dogoditi u budućnosti. Pošto nisam na vreme čuo izjavu patrijarha u Banjaluci, mislim da sam bio na ivici i suzu da pustim, da zaplačem. Ne želim da sakrijem koliko su me te reči pogodile, ali ja i ne mogu da sakrijem, ja sam običan čovek. Sve što izgovaraju politički protivnici pa ja se tome smejem, ali me je ovo lično pogodilo“, rekao je predsednik Vučić.

Dodaje da je najbolji komentar na Amfilohijevu izjavu dao patrijarh srpski Irinej, kome veoma zahvaljuje zbog toga.

Opširnije na sajtu RTS-a http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3002754/intervju-aleksandar-vucic-lajv-striming.html

One Response to “Vučić na RTS-u: Hirurg Radojičić prvi na listi za Beograd”

  1. ostoja kaže:

    Da li ce Aleksandar Vucic nastupiti u svojstvu Predsednika Srbije, svih gradjana Srbije ili u svojstvu PREDSEDNIKA SNS?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 9°C

Slaba kiša

Utorak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana