Ivanišević: Srbija neće širiti kapacitete Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 19. 03. 2017. 13:32:59

Srbija neće širiti kapacitete za smeštaj migranata, ali će se truditi da postojeće unapredi prema najvišim standardima, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna koji je sa predstavnicima Fondacije ““Ana i Vlade Divac“ obišao privremeni Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Tutinu.

obrenovac-migranti--smeštaj

 

Kako je navedeno, Ivanišević je rekao i da resorno ministarstvo, uz podršku humanitarne organizacije Catholic Relief Services (CRS ) i Fondacije ““Ana i Vlade Diva““ upravo u Tutinu radi na poboljšanju uslova u privremenom Centru za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

On je najavio da će se do leta ove godine rekonstrisati objekat koji će omogućiti boravak migranata u što humanijim i boljim uslovima.

Državni sekretar je naglasio i da je Centar u Tutinu jedan od primera odlične saradnje vladinog i nevladinog sektora, pokazatellj da se udruženim snagama može mnogo postići.

Kapacitet privremenog Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Tutinu je 80 mesta u zimskom i 150 mesta u letnjem periodu, a vrednost svih projekata koji se sprovode za poboljšanje smeštaja migranata na teritoriji te opštine iznose 350.000 evra, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana