Na Gostunu putnička vozila čekaju dva sata, na Horgošu 60 minuta Tanjug, Beta

DruštvoDrustvo Pocetna 15. 07. 2017. 14:11:17

Putnička vozila koja iz Srbije izlaze preko prelaza Gostun sa Crnom Gorom čekaju oko dva časa. Na ulazu u Srbiju, na Horgošu, otvoreno je svih šest ulaznih traka, a putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta. Na prelazu Tompa-Kelebija stoje kolone vozila, a zadržavanja su između 60 i 120 minuta na ulazu u Srbiju.

batrovci-granica-guzva

Zbog velike letnje smene turista, značajno je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju iz pravca Zapadne Evrope, pa se beleže višesatna zadržavanja na većini graničnih prelaza sa Mađarskom.

Na graničnom prelazu Reske, na izlazu iz Mađarske, putnička vozila čekaju oko tri sata da bi stigla do graničnog prelaza Horgoš, a kolona je duga oko dva kilometra.

Na ulazu u Srbiju, na Horgošu, otvoreno je svih šest ulaznih traka, a putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta.

Na integrisanim mađarsko-srpskim graničnim prelazima Reske-Horgoš 2 i Ašothalom-Bački Vinogradi, na ulazu u Srbiju čeka se oko sat vremena.

Prvi put ove letnje sezone i na prelazu Tompa – Kelebija stoje kolone vozila, a zadržavanja su između 60 i 120 minuta na ulazu u Srbiju.

Na prelazu Gradina prema Bugarskoj, putnička vozila koja izlaze iz Srbije čekaju do 30 minuta.

Zadržavanje do 30 minuta je i na ulazu u zemlju preko prelaza Batrovci ka Hrvatskoj.

Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da koriste manje frekventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Treba koristiti manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebiju, a samo za putnička vozila od 7 do 19 časova otvoreni su Horgoš Dva, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Ka Crnoj Gori pored Gostuna, AMSS savetuje da se koriste prelazi Jabuka ili Mehov Krš.

Na ostalim graničnim prelazima, pored pojačanog saobraćaja, zadržavanja su do 30 minuta.

AMSS dodaje da je saobraćaj pojačan i na obilaznici oko Beograda, kao i na izlazu iz glavnog grada na Ibarskoj magistrali.

Na auto-putu u Hrvatskoj kolona duga 12,5 kilometara

Pojačan saobraćaj na putevima ka hrvatskoj obali i u obrnutom smeru prema unutrašnjosti, kao i u priobalju. Na izlasku s auto-puta kod naplatne stanice Lučko kolona je duga oko 12,5 kilometara, saopštio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Vozi se usporeno i u kolonama u pokretu na auto-putu A1 između naplatnih stanica Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smera, te između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok u smeru Zagreba, javila je Hina.

Pojačan je priliv vozila i u većini trajektnih luka. Kolona s ostrva Krk prema kopnu je duga oko dva kilometra, a u smeru ostrva oko kilometar.

Na Jadranskoj magistrali kolona vozila prema graničnom prelazu Pasjak duga je oko četiri kilometra.

Zbog pojačanog priliva vozila u jeku turističke sezone, na izlasku iz Hrvatske prema graničnom prelazu Slavonski Brod su moguća i duža čekanja, više od jednog sata, pa iz HAK-a savetuju da se koriste i granični prelazi Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 33°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana