Beograd bez plastičnih kesa za dve do tri godine Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 25. 04. 2018. 10:02:19

Gradski menadžer Goran Vesić primio je direktora maloprodajnog lanca Aman Nemanju Petrovića sa kojim je razgovarao o saradnji grada i ove kompanije, koja je donela odluku da počne sa naplatom plastičnih kesa u svojim maloprodajnim objektima.

plasticnekese05092014.jpg

 

Vesić je zahvalio kompaniji Aman zato što je donela tu odluku. – Vaša odluka da počnete sa naplatom papirnih kesa je veoma hrabra i odgovorna prema životnoj sredini i našoj zemlji – poručio je Vesić i dodao da se nada da će i drugi trgovinski lanci u Beogradu slediti ovaj primer.

Kako je precizirao, da bi se jedna plastična kesa razgradila potrebno je i do 400 godina, a u Srbiji se potroše desetine miliona ovakvih kesa. Zato je korišćenje ovih kesa zločin prema prirodi.

On je istakao da je siguran da će Beograd u naredne dve do tri godine postati grad u kome će biti zabranjeno koristiti plastične kese.

– Razgovarao sam više puta sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom zaštite životne Goranom Trivanom o ovom problemu i oni su veoma posvećeni ideji da se čuvamo životnu sredinu. U narednom periodu na inicijativu premijerke Brnabić imaćemo sastanke sa trgovinskim lancima i udruženjima potrošača kako bismo pronašli model da se plastične kese potpuno izbace iz upotrebe, a da se građanima ponudi alternativa u vidu papirnih kesa i cegera koja ih neće koštati više nego što je sada slučaj. Premijerka Brnabić je veoma posvećena da se ovaj ovaj problem reši i verujem da ćemo zajedno da Vladom Republike Srbije rešiti ovaj problem – rekao je Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana