Donacija za obrenovačke gimnazijalce Beoinfo

Objavljeno: 21.09.2016. 10:48 Izmenjeno: 21.09.2016. 10:51

Gradski centar za socijalni rad obezbedio je donaciju od preko 300 udžbenika za učenike prvog razreda opšteg smera obrenovačke Gimnazije.

Vladimir Ilić, direktor GCSR-a, uručio je donaciju direktoru škole Ivici Protiću, koja je najviše stradala tokom majskih poplava, nakon kojih je škola obnovljena, adaptirana i opremljena novim nameštajem i učilima.

Prilikom uručivanja donacije u prisustvu člana Veća Gradske opštine Obrenovac Zorana Ćorlomanovića, direktor Ilić je rekao da je obezbeđivanje udžbenika obrenovačkim gimnazijalcima, jedan od načina da se pomogne građanima Obrenovca, pre svega najboljim učenicima ove opštine i njihovim roditeljima.

Direktor je naglasio da se udžbenici doniraju školi u kojoj je tokom majskih poplava uništeno na hiljade knjiga, kao i sva školska oprema.

Ivica Protić, direktor škole, zahvalio se na doniranim udžbenicima koji će, kako je rekao, koristiti novim generacijama gimnazijalaca za koje je siguran da će opravdati poverenje države, ustanova i organizacija koje su nakon poplava pomogli u obnovi i opremanju Gimnazije, koja je postala simbol obnove Obrenovca.

Zoran Ćorlomanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac naglasio je da je donacija Gradskog centra za socijalni rad dragocena, kao i svaki oblik pomoći koji je usmeren na poboljšanje uslova za obrazovanje.

Vladimir Ilić podsetio je da je u Obrenovcu posle 30 godina sagrađen novi objekat za socijalnu zaštitu i da su u novoj zgradi smeštene i prostorije Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Inspektorata za rad. Podsećanja radi, na evidenciji Gradskog centra – Odeljenje Obrenovac, u toku 2015. godine evidentirano je  5.230 korisnika socijalne i porodično pravne zaštite.

Među korisnicima našlo se 1.789 dece, od tog broja 560 dece potiče iz materijalno ugroženih porodica. Među  punoletnim korisnicima evidentirano je 940 materijalno ugroženih korisnika, kao i 91 žrtva nasilja i zanemarivanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana