Netanijahu posle napada Irana: Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobediti tanjug

Objavljeno: 14.04.2024. 09:58 Izmenjeno: 14.04.2024. 09:59

Izrael će pobediti nakon što se odbranio od salve iranskih dronova i projektila, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu. „Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobediti“, naveo je Netanijahu u kratkoj objavi na mreži X. Objava Netanijahua usledila je nakon dvočasovne procene situacije sa ministrom ratnog kabineta Benijem Gancom i ministrom odbrane Joavom Galantom, navodi […]

Izrael će pobediti nakon što se odbranio od salve iranskih dronova i projektila, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu. „Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobediti“, naveo je Netanijahu u kratkoj objavi na mreži X. Objava Netanijahua usledila je nakon dvočasovne procene situacije sa ministrom ratnog kabineta Benijem Gancom i ministrom odbrane Joavom Galantom, navodi Tajms of Izrael. Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu, u, kako je Teheran naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je da je protivvazdušna odbrana presrela 99 odsto od oko 300 projektila koje je Iran noćas ispalio na Izrael. Hagari je rekao da je Iran lansirao 170 dronova na Izrael, a da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor, već su svi oboreni izvan granica zemlje od strane Izraela i njegovih saveznika, prenosi Tajms of Izrael. Lansirano je 30 krstarećih projektila, a nijedan nije ušao u vazdušni prostor Izraela, naveo je Hagari i dodao da je 25 oborilo izraelsko vazduhoplovstvo. Prema rečima Hagarija, Iran je ispalio i 120 balističkih projektila na Izrael, od kojih su neke pogodile vazdušnu bazu Nevatim na jugu Izraela. Naveo je da je pričinjena manja šteta na infrastrukturi u bazi, ali da ona radi uobičajeno. Hagari je rekao da je nekoliko dronova i projektila lansirano iz Iraka i Jemena, ali da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana