Crna Gora dobila novu vladu, Krivokapić premijer Tanjug

Objavljeno: 04.12.2020. 16:52 Izmenjeno: 05.12.2020. 22:06

DPS Mila Djukanovića, posle tri decenije, i zvanično u opoziciji. Izabrana nova crnogorska vlada, sa Zdravkom Krivokapićem na čelu. Nadam se da će nova crnogorska vlada doprineti da mir i stabilnost u regionu budu oslonac za ekonomski napredak, poručio Vučić u čestitki.

Crnogorska skupština izglasala je većinom glasova 42. Vladu, s premijerom Zdravkom Krivokapićem na čelu. Tako je, posle tri decenije vlasti, DPS Mila Đukanovića i zvanično otišao u opoziciju.

Ovo je priča o početku direktne demokratije u Crnoj Gori, poručio je Krivokapić u završnom obraćanju.

Mi smo ovde isključivo zbog građana, koje nećemo deliti. Građani su pobedili 30. avgusta, narod je na jedinstven način pokazao da može olovkom da se pobedi, da može glas naroda da nadvlada sve moguće političke korupcije koje su dokazive, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je položio zakletvu i poručio da će rad biti ključan za novu vladu. On je zahvalio svima koji su glasali za novu vladu.

Crna Gora neće postati druga srpska država, ona je nezavisna i tako će i ostati, izjavio je Krivokapić i dodao da će se nova vlada zalagati za najbolje odnose sa susedima.

On je izrazio i žaljenje zbog proterivanja srpskog ambasadora Vladimira Božovića.“Radićemo sve po procedurama. Znam da nam ne trebaju problemi, ako znamo ko smo i imamo integritet“, dodao je.

U prvoj izjavi nakon polaganja zakletve, Krivokapić je rekao da su izmene Zakona o slobodi veroispovesti već pripremljene. Vlada, dodao je, ima obavezu da ne razočara građane.

Vučić čestitao Krivokapiću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novom premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću izbor na tu funkciju.

 

„U ime građana Republike Srbije i svoje ime, želim Vam da sa uspehom obavljate odgovornu dužnost predsednika Vlade Crne Gore. Nadam se da ćete Vi i Vaša Vlada svojim radom doprineti da mir i stabilnost političkih prilika u regionu budu oslonac za svima potreban ekonomski napredak“, naveo je Vučić u čestitki Krivpokapiću objavljenoj na Tviteru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana