Radojičić: Muzej afričke umetnosti jedini je muzej u ovom delu Evrope tog tipa i primer koliko je Beograd otvoren za druge kulture Studio B

Objavljeno: 03.10.2019. 16:16 Izmenjeno: 03.10.2019. 19:32

Muzej afričke umetnosti je jedinstven umetnički koncept u Srbiji, ali i u Jugoistočnoj Evropi. Osim stalne postavke muzej ima i radionice koje su namenjene kako najstarijim sugrađanima tako i deci.

Muzej afričke umetnosti je jedinstven umetnički koncept u Srbiji, ali i u Jugoistočnoj Evropi. Osim stalne postavke muzej ima i radionice koje su namenjene kako najstarijim sugrađanima tako i deci. Grad se odgovorno odnosi prema kulturi i muzejima, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić i dodaje da je ove nedelje raspisan tender za rekonstrukciju muzeja.

Gradonačelnik smatra da se taj muzej nedovoljno vrednuje kao blago naše prestonice. Radojičić kaže da se u muzej nije ulagalo još od 1977. godine iako je on jedna od glavnih turističkih atrakcija u Beogradu.

Direktorka Marija Aleksić kaže da je Muzej afričke umetnosti jedinstvena ustanova u kulturno-turističkoj ponudi grada i dodaje da ne bi mogao da funkcioniše bez podrške gradske uprave.

U  gradskoj upravi podsećaju da su prethodnih godina obnovljeni Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej, a osim Muzeja afričke umetnosti planirana je i obnova Muzeja Nikole Tesle, jer te ustanove kao čuvari vremena i kulture predstavljaju veliku turističku atrakciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana