Divljanje opozicije na Trgu republike Tanjug

Objavljeno: 31.08.2019. 14:13 Izmenjeno: 01.09.2019. 11:30

Nezapamćeno divljanje huligana iz opozicije. Pokušali da blokiraju obnovljeni Trg republike i novo električno vozilo „Vrabac“, palili baklje, napali novinare i vređali predstavnike gradske uprave.

foto Informer

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać, sa svojim pristalicama je na Trgu Republike fizički napao odbornika SNS Nemanju Joksimovića, jer ga je on upitao dokle će više da maltretira gradane.

“ Negde oko 11 i 15 mi smo se okupili da ispratimo otvaranje Trga Republike koji je odlično sređen i lepši nego pre, ali i prvu vožnju Vrabac servisa koji će prevoziti besplatno građane u centru grada… Tu su se okupili i Marko Bastać i grupica njegovih huligana, a bio je šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Grada Beograda Nikola Jovanović, ispričao je Joksimović za Kurir.

Kako kaže, tu nije bilo građana, već samo huligani, koje Bastać već godinama finansira novcem iz kase Opštine Stari grad i na šta je već dao 167 miliona…“Bacali su dimne bombe, maltretirali građane i novinare. Stao sam ispred njih da odbranim novinare koji su pokušavali da rade svoj posao dok su ih Bastaćevi huligani gurali i maltretirali. Stao sam i pitao zašto to rade i dokle će više da maltretiraju sve koji ne misle kao oni… U tom trenutku su poludeli! Bastać je krenuo da mi se unosi u lice, da me gura glavom, da me vuče, a njegovi huligani su me okružili i takode gurali i vukli“, kaže on.

Ističe da je samo postavio pitanje – „dokle ćeš više tako“. „Pretpostavljam da je odlazeći predsednik Opštine Stari grad nervozan jer idu izbori i zna da više niko neće glasti za njega“, kaže Joksimović i dodaje da će ovakvo divljaštvo samo ohrabriti njega i njegove kolege iz SNS da rade još više u interesu gradanja.

Vesić:Ne mogu da prežale što je otvoren Trg republike

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da u današnjem incidentu u centru grada ima elemenata krivičnog dela kao i prekršaja, i da „Đilasovi plaćenici ne mogu da prežale zato što je otvoren Trg republike“.

„Pogledajte kako su divljaci Bastać i Jovanović fizički napali gradskog odbornika Nemanju Joksimovića i novinara koji je pokušao da snimi njihovo divljanje. Ne mogu ovi ludaci i Đilasovi plaćenici da prežale zato što je otvoren Trg republike. Ima ovde elemenata krivičnog dela kao i prekršaja, ali u svakoj zemlji bi ova dva nasilnika i ludaka odveli pravo u ludnicu“, napisao je na Fejsbuk profilu Vesić.

Bastać i njegove pristalice su se najpre okupili na Trgu republike, na najavljenu „poslednju blokadu“ Trga, gde su upalili baklje, žviždali i skandirali, a nakon toga se uputili za kolonom vozila „Vrabac servisa“, u trenutku kada je prolazio Čika Ljubinom ulicom i verbalno se sukobili sa funkcionerima SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana