Pritvoren Šibenčanin, pretio kalašnjikovim i zastavom Srbije Tanjug

Objavljeno: 30.04.2018. 13:16 Izmenjeno: 30.04.2018. 13:35

Šibenčanin (58) priveden je u Opštinsko državno tužilaštvo zbog osnova sumnje da je pretio smrću zaposlenima u jednom nadleštvu, a pravniku u tom sekretarijatu da će mu na kuću okačiti srpsku zastavu, preneli su hrvatski mediji.

Državno tužilastvo je saopštilo da je u sredu 25. aprila telefonski kontaktirao jednu nadležnu službu, na precizira se koji, povodom podnesenog zahteva i, nezadovoljan procedurom rešavanja,službenici koja mu se javila rekao da u kući ima spremnih trideset okvira municije i polovan kalašnjikov te da će se popeti na zgradu i pucati po svima koji ga budu provocirali.

„Moram nekog ubiti i to kad bude grad pun turista“, rekao je.

Osnovano se sumnja da je istog dana službeniku  koji ga je kontaktirao telefonom povodom ranijeg poziva i izrečenih pretnji ponovio da u kući ima spremnu municiju i kalašnjikov te da će njihovom pravniku okačiti, kako se navodi, srpsku zastavu na kuću, kao i da ima oružje i mora nekog da ubije.

Njegove reči su kod oboje zaposlenih izazvale osećaj straha i uznemirenosti.

Nakon što je osumnjičeni ispitan, sudija istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, preneo je portal Index.hr.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana